AC Odyssey hangi Build'den gidilmeli?

Propheeet

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2016
Mesajlar
100
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 23 levelim oyunda çok fazla ana hikaye oynamayıp olabildiğince side Quest gidiyorum. Assasin Build çıkmak istiyorum lakin zırh setini ne yapacağımdan kararsız kaldım pilgrim set varmış sanırım assasin için ful assasin ağırlıklı gidersem pata küte dalacağım alanlarda da sıkıntıya girer miyim? Oyunu gerçekten iyi anlamış biri bana bir Build çıkarabilir mi tam olarak çözemedim Build sistemini.
 
İlla Pilgrim (ya da başka herhangi bir) seti kullanmak zorunda değilsiniz, oyunda rastgele düşen ekipmanlar Epic (mor) kalitede Pilgrim gibi Legendary (sarı) itemlerden daha iyi. Epic itemler kendiliğinden rastgele 3 özellik ve ayrıca 1 engraving'le toplam 4 özellik bulundurabilirken Legendary itemler sabit 2 özellik ve 1 engraving'le en fazla 3 özellik bulundurabiliyor.
Yine de işinize yarayacak iyi bi' Legendary item bulursanız kullanın tabii. Sadece oyun sonunda Epic'ler daha iyi olduğu için elinizdekinin daha iyisini bulabileceğinizi de unutmayın.

Suikastçi build'i için itemlerinizde % Assassin Damage (Suikastçi Hasarı), % Crit Chance while Full Health (Can Doluyken Kritik Şansı), % Crit Damage while Full Health (Can Doluyken Kritik Hasarı), % Crit Chance (Kritik Şansı) ve % Crit Damage (Kritik Hasarı) özelliklerine ihtiyacınız var.
Assassin Damage haricindeki özellikler her ekipman parçasında olmuyor, bu yüzden Can Doluyken Kritik özellikleriyle beraber ayrıca düz Kritik özelliklerine de ihtiyacınız var.
Şu an oyun bende yüklü olmadığı için girip bakamıyorum ama Wiki'den bakabildiğim kadarıyla...
  • Kritik Şansı - yay, bileklik ve kemerde
  • Kritik Hasarı - silah, yay, miğfer, bileklik ve göğüs zırhında
  • Can Doluyken Kritik Şansı - miğfer ve ayak zırhında
  • Can Doluyken Kritik Hasarı - bileklik, kemer ve ayak zırhında
bulunabiliyor. Oyundayken siz engraving (gravür) listesine girip hangi özellikler hangi itemlerde var - yok bakıp not alın, hangi özellik ne yaparak açılıyor öğrenin. Takip etmesi daha kolay olur.

Kısaca 4 özellik bulundurabilen Epic ekipmanlarınızda bu özellikler olması lazım. 3 özellik itemde kendiliğinden bulunur, boş engraving (gravür) slotuna itemde eksik olan son 4. özelliği siz herhangi bir' demirciden engraving olarak işlersiniz.
İtem düşürmek için paralı askerler (mercenary), bölgelerin liderleri ve korumaları ve fetih savaşları (conquest battle) fena değil. Ama yapabileceğiniz daha sağlam ve farklı demirciler arasında tekrarlanabilen bir' yöntem demircilerin önünde etkileşime girmeyecek mesafeden kayıt almak, yaklaşıp etkileşime girerek envanterlerinde istediğiniz özellikte item var mı diye bakmak, varsa itemi almak, yoksa aldığınız kaydı geri yükleyip item denk gelene kadar tekrarlamak.
Oyunun başlarında sayılırsınız, yukarıda saydığım özellikler denk gelmediğinde yerlerine % Warrior Damage (Savaşçı Hasarı) ve % All Damage (Bütün Hasarlar) tercih edebilirsiniz. % Assassin Damage özellik ya da engravür olarak her ekipmanınızda olsun.

Yetenekler açısından ben Assassin ağacında Shadow Assassin, Rush Assasination, Critical Assasination, Stealth Master, Hero Strike, Slow Time yeteneklerini fulleyip, Revelation ve Death Veil'e 1 puan verip bırakmıştım. Warrior ağacında Fury of the Bloodline, Second Wind, Weapons Master, Gear Master, Overpower Attacks ve Battlecry of Ares yeteneklerini fulleyip, Charged Heavy Attack ve Shield Breaker'a 2 puan verip bırakmıştım. En son Hunter ağacında fark edildiğinizde bir süreliğine zamanı yavaşlatan Sixth Sense yeteneğine 1 puan verip bırakmıştım (o da 5 saniye yavaşlatmaya denk geliyordu).
Skillerin Türkçeleri hakkında hiçbir fikrim yok, internette yetenek ağacının detaylı resimli halini bulabilirseniz oradan bakarak, mümkünse Türkçe yamayı geçici olarak devre dışı bırakarak veya en basitinden DeepL'e çevirtip kaba taslak çevirileri üzerinden fikir yürüterek yapabilirsiniz.

50. seviyeden sonra yetenek ağacında "Mastery Levels" (Ustalık Seviyeleri?) açılıyor, build için gerekli yetenekleri aldıktan sonra artık yetenek puanlarınızı bu kısımdaki özelliklere dağıtıyorsunuz. İlk başta % Can Doluyken Kritik Şansı, % Can Doluyken Kritik Hasarı, % Kritik Şansı, % Kritik Hasarı ve % Suikastçi Hasarı özelliği yeteneklerine puan verin.

Dediğim gibi oyun bende yüklü olsa daha iyi, daha açık - detaylı anlatabilirdim ama hatırladığım kadarıyla ve internetten bakarak bu kadar yazabildim. Umarım işinize yarar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlla pilgrim (veya herhangi başka bi') seti kullanmak zorunda değilsiniz, oyunda rastgele düşürdüğünüz itemler Epic (mor) kalitede pilgrim gibi legendary (sarı) itemlerden daha iyi. Epic itemler kendiliğinden rastgele 3 özellik ve ayrıca 1 Engraving'le toplam 4 özellik bulundurabilirken legendary itemler sabit 2 özellik ve 1 Engraving'le en fazla 3 özellik bulundurabiliyor.
Yine de işinize yarayacak iyi bi' legendary item bulursanız kullanın tabii. Sadece oyun sonunda Epic'ler daha iyi olduğu için elinizdekinin daha iyisini bulabileceğinizi de unutmayın.

Suikastçı Build'i için itemlerinizde % Assassin damage (suikastçı hasarı), % crit chance while Full health (can doluyken kritik şansı), % crit damage while Full health (can doluyken kritik hasarı), % crit chance (kritik şansı) ve % crit damage (kritik hasarı) özelliklerine ihtiyacınız var.
Assassin damage haricindeki özellikler her ekipman parçasında olmuyor, bu yüzden can doluyken özelliklerinin yanı sıra ayrıca düz kritik özelliklerine de ihtiyacınız var.
Şu an oyun bende yüklü olmadığı için girip bakamıyorum ama Wiki'den bakabildiğim kadarıyla...
  • Kritik şansı - yay, bileklik ve kemerde.
  • Kritik hasarı - silah, yay, miğfer, bileklik ve göğüs zırhında.
  • Can doluyken kritik şansı - miğfer ve ayak zırhında.
  • Can doluyken kritik hasarı - bileklik, kemer ve ayak zırhında.
Bulunabiliyor. Oyundayken siz engraving (gravür) listesine girip hangi özellikler hangi itemlerde var - yok bakıp not alın, hangi özellik ne yaparak açılıyor öğrenin. Takip etmesi daha kolay olur.

Kısacası 4 özellik bulundurabilen Epic itemlerinize bu özelliklerden getirmeniz lazım. 3 özellik itemde kendiliğinden gelir, boş engraving (gravür) slotuna da herhangi bi' demirciden gerekli olan eksik son 4. özelliği graving olarak iteme işlersiniz.
İtem düşürmek için paralı askerler (mercenary), bölgelerin liderleri ve korumaları ve fetih savaşları (Conquest Battle) fena değil. Ama yapabileceğiniz daha sağlam bi' yöntem demircilerin önünde etkileşim yazısı gözükmeyecek mesafede kayıt almak, etkileşime girmek için yaklaşıp envanterlerinde istediğiniz özellikte item var mı kontrol etmek, varsa almak, yoksa da kaydı geri yükleyip denk gelene kadar tekrarlamak.
Oyunun başlarında sayılırsınız, yukarıda saydığım özellikler denk gelmediğinde yerlerine % Warrior damage (savaşçı hasarı) ve % all damage (bütün hasarlar) tercih edebilirsiniz. % Assassin damage özellik ya da engravür olarak her iteminizde olsun.

Skiller açısından ben Assassin ağacında Shadow Assassin, rush assasination, critical assasination, Stealth Master, Hero Strike, Slow time yeteneklerini fulleyip, Revelations ve death Veil'e 1 puan verip bırakmıştım. Warrior ağacında Fury of the bloodline, second wind, weapons Master, Gear Master, overpower attacks ve battlecry of ares yeteneklerini fulleyip, charged heavy attack ve Shield Breaker'a 2 puan verip bırakmıştım. En son hunter ağacında fark edildiğinizde bir süreliğine zamanı yavaşlatan sixth sense yeteneğine 1 puan verip bırakmıştım (o da 5 saniye yavaşlatmaya denk geliyordu).
Skillerin türkçeleri hakkında hiçbir fikrim yok, internette yetenek ağacının detaylı resimli halini bulabilirseniz oradan bakarak, mümkünse Türkçe yamayı geçici olarak devre dışı bırakarak veya en basitinden Deepl'e çevirtip kaba taslak çevirileri üzerinden fikir yürüterek yapabilirsiniz.

50. seviyeden sonra yetenek ağacında "mastery levels" (ustalık seviyesi?) olayı başlıyor, kullanacağınız yetenekleri aldıktan sonra sonraki yetenek puanlarınızı artık bu kısımdaki özelliklere dağıtıyorsunuz. İlk başta % can doluyken kritik şansı, % can doluyken kritik hasarı, % kritik şansı, % kritik hasarı ve % suikastçı hasarı özelliği yeteneklerine puan verin.

Oyun yüklü olsa dediğim gibi daha iyi, daha açık - detaylı anlatabilirdim ama hatırladığım kadarıyla ve internetten bakarak bu kadar yazabildim. Umarım işinize yarar.

Teşekkür ederim. Deneyeceğim.
 

Geri
Yukarı