AC Valhala vs Odyssey

İki oyun hakkında da detaylara hakim değilsiniz gibi.

Hikaye ve karakterler gibi görece tartışmaya açık olanları (bana kalırsa değil) bırakıyorum bir kenara. Oynanışı çok fazla silah düşüyora indirgemişsiniz.
Animasyon dediğimde animasyon sayısı olarak algılamışsınız.

Grafiklerde ise bariz fark var. Ubisoftun görsel yönden en iyi işlerinden biri Origins. (Division 1-2, Unity gibi görsel şölenleri saymazsak en iyisi bile olabilir)

Origins Dolby atmos destekli. Odyssey değil.

Kontroller olarak en iyi AC oyunlarından biri Origins. Fizik motoru olarak aynılar evet ancak ben akıcılığı kastetmiştim yanlış anlaşılmaya yol açmasın. Odyssey daha buggy ve clunky hissettiriyor. Benzer deneyime sahip kişilere de rastladım redditde.
Oynanışı fazla silah düşürmeye indirgemedim. Özel yetenek kullanımı origins’den daha iyi olmasında en önemli etken. Animasyonların oturaklılığında da odyssey daha iyi gibiydi oynayalı bir süre geçti ama Odyssey sanki bir adım daha iyiydi ki o tarafta da hemen hemen aynılar. Grafik kısmına katılmıyorum kesinlikle division 1-2’nin neresi görsel şölen? Ac Unity’i dönemine göre bende beğeniyorum ama Odyssey diğerlerinden daha iyi bence. Ses anlamında hiç bir farklılık görmedim ben. Varsa da çok küçük önemsiz bir fark zaten. Kontroller kısmında daha iyi olmasını da pek anlamadım.
 

Geri
Yukarı