Çözüldü Amazon yurt dışı siparişte ne kadar vergi ödenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FurkanErol45

Hectopat
Katılım
13 Mayıs 2018
Mesajlar
91
Merhaba, amazon.com.tr üzerinden yurt dışı bir ürün satın aldım. Ürünü satın alırken herhangi bir vergi görünmüyor. Durumu Amazon müşteri hizmetlerine ilettiğimde de kapıda bir ücretlendirme olabileceğini, öyle bir durumda vergi ödediğime dair makbuz aldığım takdirde ücret iademin yapılacağını öğrendim. Daha önceki siparişlerimde vergi son ekranda çıkıyordu. Ekstradan kapıda vergiyle uğraşmıyordum bu durumla ilgili bilgisi olan var mı acaba? Özellikle elimde yeterli para bulundurabilmek adına yaklaşık ne kadar vergi tutabileceğini merak ediyorum. Bu arada ürün Çin'den geliyor.

Ürün:
 
Çözüm
Vergiyi onlar hallediyor. Sizin ekstra işlem yapmanıza gerek yok. Sürekli aldığım için biliyorum.

1713989257547.png
Vergiyi onlar hallediyor. Sizin ekstra işlem yapmanıza gerek yok. Sürekli aldığım için biliyorum.
Normalde benim deneyimlerim de o şekildeydi son ödeme ekranında vergi çıkıyordu. Fakat bunda müşteri temsilcisi özellikle uyardı ekstra vergi çıkabileceğine dair o yüzden merak ettim.
 
Son düzenleme:
Yok hocam. Bazıları müşteriye yansıtıyor o ücreti bazıları da dahil ediyor anladığım kadarıyla. Amazondan ürün alırken gözü kapalı alıyorum ben. Hiç de sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.
Sizin attığınız bilgilendirmeyi görünce içim rahatladı ona daha önce dikkat etmemişim teşekkür ediyorum. Nadir de olsa ekstra vergi çıkıyor olabilir belki müşteri temsilcisi kendini sağlama almak istemiştir.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı