Anadolu lisesi vs fen lisesi

Dostum Fen Lisesi'nde Anadolu Lisesi'nden farklı olarak daha çok değer görme gibi bir olay var.

Bizzat Fen Lisesi'nde okudum. Kendi tecrübelerimi aktarıyorum. Her 2-3 ayda bir gezilerimiz olurdu. Farklı şehirlere gider, gezerdik. Basketbol takımımız ilimizin en iyi 3. takımıydı. Masa Tenisi takımımız en iyisiydi. Futbol takımımız keza 2.ydi. Ekstra olarak Satranç takımımız vardı ve Branş Olimpiyatları'na da öğrenci gönderirdik. Bahar geldiğinde bahar şenliği yapar, okulumuzun müzik hocasının öğrencilerden seçtiği kişilerin konserini dinlerdik. Her bayramda gösteriler ve oyunlar düzenlenirdi. Bunlar benim tecrübelerim. Bu tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki Anadolu Lisesi'nde düşük not aldığınızda neden böyle oldu diye soracak pek hocanız olmaz ama Fen Lisesi'nde var(Çünkü okulun başarısını etkiliyorsunuz ve onlar için değerlisiniz.). Anadolu Lisesi'nde sayısal alanlarda kendinizi geliştirebileceğiniz pek imkan sunulmaz. Fen Lisesi'nden sırf ders baskısı yüzünden korkuyorsanız, korkmayın. Çünkü ben 20.girip sondan 2.çıktım. Hocalarım çalış dedi çalışmadım. Ailemle 1-2 kez iletişime geçtiler ben de kendi başımın çaresine bakacağım diyip geçiştirdim. Herhangi bir baskı asla hissetmedim. Memnun muyum? Hayır değilim. Keşke o baskıyı hissedebilip lehime çevirseydim ama olmadı ama umarım size yardımcı olur.
Anadoluyu da Kabataş'ta okuyunca farklı oluyor ama. 😃

Sizin okulunuz birçok alanda başarılıymış. Özellikle İstanbul'da olmuyor bu olay. Benim için o liseler dershane gibiler.

Yanlış bilmiyorsam tüzükte de ana amacı ders yazıyor olmalı. 😅
 
Anadolu'yu da kabataş'ta okuyunca farklı oluyor ama. 😃

Sizin okulunuz birçok alanda başarılıymış. Özellikle İstanbul'da olmuyor bu olay. Benim için o liseler dershane gibiler.

Yanlış bilmiyorsam tüzükte de ana amacı ders yazıyor olmalı. 😅

Hocam kabataşı kazanan adam bir zahmet bu soruyu sormasın.
 
Anadoluyu da Kabataş'ta okuyunca farklı oluyor ama. 😃

Sizin okulunuz birçok alanda başarılıymış. Özellikle İstanbul'da olmuyor bu olay. Benim için o liseler dershane gibiler.

Yanlış bilmiyorsam tüzükte de ana amacı ders yazıyor olmalı. 😅
Evet o yüzden kesin bir yorum yapılmamalı. Arkadaşın gitmesi muhtemel liseleri tek tek incelemek gerekli gibi hocam. Dediğiniz gibi farklılık gösteriyor.
 
Teknik Anadolu. :D
Aslında çevrendeki okulları bilseydik daha güzel bir cevap verebilirdik ama başarıya daha odaklıysan fen lisesi biraz daha sosyal olsun istiyorsan anadolu lisesi...
 
Haklısınız. 😅

Benimki sadece bir örnekti. Vefa da bu işlerde bayağı iyi mesela.

Hocam aslen şöyle sanırım öncelikle ben küçük bir şehrin en iyi fen lisesindeyim geçen yıl da bir arkadaş çapa fenden bize nakil aldı bizim okula baktığımda genişçesine spor salonu orman vb. bayağı donanımlı bir okul olarak görüyordum bahsettiğim arkadaş da bize anılarını anlatırken okul müdürünün çocuğa harçlık diye kasadan çıkarıp 5000 TL civarı bir para verdiğini söyledi bakınca aslında olay tamamen okulun destekçilerine bağlı oluyor denebilir kabataşın da arkasındaki vakıfları aşağı yukarı biliyoruz sonuç olarak ne fen ne Anadolu aldığı bağış yüksek olan seçilmeli bence.
 
Kardeşim puana göre değişir tabii. Herkes fen lisesi demiş ama diyenlerin %60'ı kulaktan dolma bilgilerle diyor bunu ceremesini çeken yok :D Ama sana YKS belasından 1 ay sonra tamamen kurtulmayı amaçlayan bir ilk mezun olarak söylemeliyim ki okuluna göre değişir. Zaten integral falan görmeyeceksin. Sen üniversiteden mezun olana kadar da dünyanın çivisi çıkar. Senin yerinde olsam sanayiye giderdim fen lisesi (dönemine göre %5'lik alan) mezunu olarak söylüyorum sana. Eğer çok okumak istiyorsan da yüksek ihtimalle 11. sınıfta açığa geçersin. Örgün eğitimin hiçbir değeri yok YouTube'da yüzlerce kaliteli hoca var sınav senende anlayacaksın dediklerimi.
 
Müfredat aynı, ders giriş çıkış saatleri en fazla 5 dakika oynar.

Müfredat aynı değil en azından 6 7 yıl önce değildi. Atıyorum mantık konusunu elektrik üzerinden anlatılırdı.

Söyle diyeyim yakın arkadaşlarım Boğaziçi elektronik, mühendislik tıp vb yerlere derece ile girdi ben paramedik oldum. İster Anadolu oku ister proje okul oku ne okursan oku ders çalış. Ben okumak istemedim yoksa mühendislik okurdum o ayrı konu ama iyi ki okumuşum diyorum. Önemli olan düzenli çalışmak vs istemek.
Atatürk fen Kabataş vb liseler çok sağlam okullar. Bunlar ayrı kulvar onun dışında ilçelere açılan fen liselerini salla.
 

Geri
Yukarı