ASUS ROG B550 CMOS güncellemesi nasıl yapılır?

Griffonxp

Centipat
Katılım
11 Kasım 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Birkaç hafta önce işlemci değiştirdikten sonra bilgisayarımın BOOT etmesiyle alakalı uzun zamandır sorun yaşıyordum hatta bu yüzden daha önce de birkaç konu açtım. Dün ASUS müşteri hizmetlerine ulaştığımda BIOS güncellemeyi deneyin eğer sorun devam ederse CMOS güncelleyin tarzında bir yazı aldım. BIOS güncelledim fakat sonuç alamadım. CMOS güncellemesinin BIOS güncellemeden farkı nedir, nasıl yapılır bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Anakart: ASUS ROG B550
İşlemci: AMD R7 5800x3D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
"ROG B550" dediğin anakart tam olarak hangisi? "ROG B550" olan 4 5 tane anakart var çünkü.
Anakartının tam modelini ROG'un sitesinde bul. Destek> Sürücüler & Araçlar> BIOS & Firmware kısmında en güncel sürücüyü indirebilirsin.
İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkart ve "BIOSRenamer" isimli dosyayı çalıştır. Çalıştırdıktan sonra aynı klasörde ismi değişen bir dosya olacak. O dosyayı mümkünse boş bir USB belleğe at, sistemi kapatıp USB'yi anakartın arkasındaki işaretli USB portuna tak ve Flashback tuşuna bas. Bir süre sonra işlem tamamlanmış olacak, şu rehberi takip edebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Onlar muhtemelen BIOS güncelleyin daha sonra CMOS resetleyin demek istediler. BIOS attıysanız bir de CMOS reset deneyin. Fakat bu sorunu çözmeyebilir. Yani uzun boot süresi başka bir şeyden kaynaklı olabilir.
 

Geri
Yukarı