Atlas OS kullanılır mı?

i3-1005G1'de kursan işlemci kullanımını hiç etkilemez, değiştirmez bile. İşlemci kullanımını her türlü etkilemiyor zaten, hizmetleri kapatarak RAM kullanımını bayağı azaltıyor. Hizmetler zaten işlemci kullanmaz RAM'e abanır. Arkadaşın RAM'i 12 GB Valorant bunun hepsini bile kullandığını sanmıyorum. Etkilemeyecek.
Ben Valorant oynamıyorum ama kendi oynadığım oyunlarda özellikle Xeon E5450 kullandığım zamanlarda inanılmaz fark ediyordu. Şu an i7 4790 gücünde bir işlemcim var onla normal Windows'u hiç test etmedim çünkü ihtiyaç yok. AtlasOS RAM kullanımı ve işlemci üzerindeki işlem miktarı konusundaki iddialarını kendim test ettim ve doğru çıktı. Alttaki benchmark da AtlasOS'un sitesinde yayınlanmış bu da diğer iddiaları gibi doğru olacağını düşünüyorum.
1704818825422.png


 
Adamın rami zaten yeterli. Boştaki ram kullanımı düşürse bile çok etkisi olmayacak. Windows'un oyun modu vs. zaten bazı şeyleri kapatıyor oyun oynarken.
Xeon E5450 ile nasıl karşılaştırma yaptın onu anlamadım zaten. Normal Windows'da işlemci kullanımı kaç ise AtlasOS'dada aynı olacak her türlü arkadaşta. Ram kullanımını düşürdüğü doğru gerçekten ama oda etki etmeyecek dediğim gibi.
Boşa tartışıyoruz her türlü, AtlasOS gidip yeni GPU yerleştirmiyorsa bir şey değişmeyecek.
 
Uzun süredir Atlas OS kullanıcısı olarak yazıyorum. FPS katkısı olarak bilgisayarınızı alıp bambaşka noktaya ulaştırmasını beklemeyin lakin hiç artmaz diyenlere de aldırış etmeyin. İçerisindeki tüm dosyalar; gereksiz servisleri devre dışı bırakmak, performans ayarlarını maksimuma çekmek ve Windows stabilizasyonunu arttırmak adına kuruluyor. Birçok Custom OS denemiş takıntılı biriyim ve bilgisayarımın diriliğini en uzun süre muhafaza eden Custom OS olduğunu söyleyebilirim. En yüksek FPS verimini ggOS ile almıştım ama çoğunda yaşadığım problem aynıydı. İki üç ay her şey harika, sonrası tabiri caizse uzun süredir yağlanmamış kapı gibi performans kesintileri yaşıyordum. Bu sorunumu Atlas OS ile çözdüm, tavsiye ederim.
 
Merhaba. AtlasOS yerine Ghost Spectre Windows 10 öneririm. Ghost Spectre Windows 10'un 1703 sürümünü kullanıyorum. FPS artmaz diyenler kısmen haklı. Eğer sistemin çok çok iyiyse evet pek artmaz. Ancak ram 8 ve daha düşük sistemlerde kullanılabilir. FPS gayet te artıyor. Düşük sistemlerde çok çok artmakta. Eski bilgisayarım 2 gb ramli ve Windows 10 Ghost Spectre 1703 kullanıyorum. Öteki bilgisayarımda da aynı şekilde. FPS orijinale göre çok hızlı.
 
Atlas OS ya da diğer OS kullandığınız zaman Valorant gibi oyunlarda fps artar. 60 70 alıyorsan 200 e çıkmaz. 60 70 alıyorsan 80 i zorlarsın. Artı olarak takılma sorunu yaşıyorsan sorun ortadan kalkabilir. Kesin kalkar demiyorum çünkü takılma sorununun bir çok sebebi olabilir.
 
Son güncelleme ile direk ISO paylaşmıyorlar bu beni üzdü. Windows 11 desteğide yok hala ama 20H2 dönemlerinde çok stabil ve iyi olduğunu söylemeliyim.
 

Geri
Yukarı