Bilgi ve genel kültür yarışmasında sonuncu olmak

Northress

Femtopat
Katılım
6 Haziran 2023
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bulunduğum ilçede meslek liseleri arası olan bir bilgi yarışması gerçekleştirildi ve sonuncu olduk 4 kişiydik 20 soru vardı 9-10 karışık sorular geliyordu ve 2 kişi 10'lardan 2 kişi 9'lardandı ve biz maalesef ki sonuncu olduk yalnızca 20 sorudan 4 soru yapabildik sözel 60 saniye sayısal 120 saniye yazıyordu maddelerde ve sadece matematik 120 saniye oldu yarışma da kimya, fizik gibi dersleri bile sözelden saymışlardı her neyse 1.olan okul ise 10 soru bilebildi buraya sadece kafama çok taktığım için yazmak istedim nedense tüm sorumluluk bana aitmiş gibi hissettirildi yarışmadan önce ve böyle bir sonuç alınca da yüzüme denmese bile kendimde nedensizce bir utanmışlık ve baskı hissettim sadece kendimde de suç aramakta istemem hocalar son 3 gün kala bize yarışma da çıkabilecek örnek sorular verdiler bir sürüydü hatta kendi aramızda yarışmacı arkadaşlar ile grupça yarışıyorduk ve çoğunlukla soruları doğru cevaplıyordum ki bunlar orta derece-temel sorulardı yarışmada nereden bilebilirdim ki 9.sınıfın hangi konusu gelir? Bunu bilemezdim ama yine de kendimi çok kötü hissettim sanki okuldaki başarım boş bir balonmuş gibi.
 
Şöyle düşün; bir futbol maçına o kadar hazırlanıyorsun ama uğraşlara rağmen kaybediyorsun. Bunlar olağan şeyler. Samuel Beckett'in meşhur bir sözü var: "Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil."
 
Kafama takmak istemiyorum farkındayım bitti gitti ve artık geri dönüşü de yok ama hala düşünüyorum her başarısız bir durumda karşılaştığım da kendimi en kötüsü hissediyorum.

Böyle düşünmeye devam edersen işin çok zor. Basit bir yarışmayı bile bu kadar kafana takıyosan ileride çok zorlanırsın rahatla biraz olmuş ve bitmiş.
 

Geri
Yukarı