Bilgisayar virüsleriyle tecrübe edinmiş birinin hikayesi

Benim hikayem de benzer şekilde. Eskiden bilgisayar kullanırken çok vurdumduymaz, umursamaz biriydim. Önüme gelen her şeyi indirirdim bu yüzden bilgisayarın sağ alt köşesinde saçma sapan reklamlar çıklamaya başlamıştı, PC kendi kendine kapanıp açılıyordu falan virüs bulaşmıştı yani. Hatta öylesine 3 tane antivirüsü aynı anda indirmiştim. AVG, Avast ve McAfee. Sistemi öyle bir sömürüyorlardı ki fanlardan adeta F-16 sesi gelmeye başlamıştı. Her neyse o günlerden sonra artık güvenlik ve işletim sistemleri üzerinde araştırma yapmaya başladım, artık daha bilinçli kullanıcı oldum. İnternetten bir şey indirirken kaynağını hep kontrol ediyorum ve asla korsan program kullanmıyorum. Güvenlik yazılımı olarak da Kaspersky kullanıyorum 2017 yılından beri.

Bu arada nedense kaspersky'dan farklı programa geçemiyorum geçsem bile en fazla 1 gün sonra silip tekrar kaspersky kuruyorum. Bu şekilde kendimi daha güvende hissediyorum, psikolojik sanırım. Sizde de aynı durum oluyor mu acaba?
Bende aynısı AVG ve Avast için geçerli başka program kurunuca kendimi güvende hissetmiyorum. Psikoljik.

Doğru ve güvenilir kaynak diye bir şey yok hocam. Crack denen şey aklıma gelince bir iğrenti geliyor, ve hiçbirine güvenmiyorum. Ücretsiz, resmi programları bile kurmadan önce ViruaTotal'e atıyorum. Belki gereksiz tedirginlik diyebilirsin ama, güvenliğim için bunu yapmak zorundayım.


En doğrusunu yapmışsın hocam. Bu şekilde kullanınca insanın içi en azından rahat oluyor, aklı da mahremiyetinde kalmıyor. Hesaplarına rahat rahat girip çıkabiliyorsun, verilerinin güvende olduğunu hissediyorsun falan... Bunlar güzel hisler ve başına bir kere bile gelmemiş insan bu hisleri anlayamaz.

Psikolojik hocam. Zaten bu makalede daha çok psikolojik etkilerden bahsettim. Ben de aynı şekilde Avast'tan vazgeçemiyorum bir türlü. Kaliteli olup olmaması da önemli değil, buna alıştım artık ve psikolojik olarak daha güvende hissettiriyor. Zaten olay AV'de değil, kullanıcının kensinde bitiyor
Siz aynı bensiniz hocam. :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı