Bilgisayardaki virüsün tamamen temizlendiği nasıl anlaşılır?

  • Konuyu başlatan Vio
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 94

Vio

Hectopat
Katılım
23 Ekim 2020
Mesajlar
5.471
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kaspersky ile bayağı temizledim vs. ama ortalama saat başı şöyle bir şey beliriyor ekranda ve kayboluyor bu sefer yakaladım.

1714932141785.png


Gösterdiği 'firemail' dosyasının içinde 13 adet BAT uzantısı vardı ve hepsini dün sildim. Silmeden önce CMD açılıyordu ve Kaspersky 'uygulamanın kendini çoğaltması' adında bir uyarı ile oluşan dosyaları siliyordu. Bende gidip el ile temizledim. Bu uyarıyı nasıl yok edeceğim? 1 hafta önce Steam, Epic Games, Riot ve EA gibi tüm hesaplarımı ben işte çalışıyorken çalmışlar neyse ki hepsini geri almayı başardım.

Tüm tarama sonuçları temiz çıkıyor. Dünde çıkıyordu ancak tam silinmemiş ki Kaspersky uyarı ile sildi tekrardan, sonra ben sildim. Nasıl emin olacağım?

1714932416213.png

1714932420968.png

1714932430953.png


Bunlar dünküler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emsisoft Emergency Kit ile tam tarama yapın ve sonucu aktarın bize.
 
Emsisoft Emergency Kit ile tam tarama yapın ve sonucu aktarın bize.

Kaspersky'dan iyi mi? İlk defa gördüm.
 
Bende ilk defa gördüm ama Kaspersky'dan daha iyi olduğunu sanmıyorum. Format atarsanız sizin de bizim de içimiz rahat olur.

Atamayacağım kadar çok dosya var. Bilgisayarı kullanılabilir hale getirmek en az 3-4 gün. Birçok demo ses dosyam var ayrıca hepsini orijinal kalitesinde yedeklemek çok sıkıntı o yüzden temizlemeye çalışıyorum.
 
Formata gerek yok, arkadaşın dediği gibi görev zamanlayıcısından otomatik oluşturulmuş görevleri kontrol edin. Basit bir VB scripti bu, batch dosyalarını yürüterek sistemde zararlı kod yürütebilir. Dosyaları sildiğiniz ve vbs dosyası da silindiği için zamanlanmış görev, ilgili dosyayı bulamıyor. Normal şartlarda Kaspersky uyarmalıydı. Eğer yapamazsanız Bitdefender ile deneyin, autotasking/hijacking kısmında Kaspersky'dan daha başarılı.
 

Geri
Yukarı