Bir ses bombasının harcadığı güç sesi mono ya da stereo verirken değişir mi?

Dumrul3448

Femtopat
Katılım
6 Mart 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ses şikayetlerinin genel sebebi olduğuna vurgu yapıp; mono dinlerken, sesten uzaklaştığımızda sesin bozulmadığını fark ediyorsunuz. Elektronik müziklerde (istisnai olarak), kaynağa uzak olanların şikayeti genelde hep (çıss çıss çıss ya da çıstak çıstak) şeklinde oluyor. 2 ses bombası 2 farklı bölgede olsa stereo dinlemek gerekir tabii ki ama özellikle iddialıyım; ses bombasının içinde çoğul da olsa Mid'ler, Sub'lar; tek bir yerden çıktığı için mono dinlenmeli.
Kulaklıklar da benzer bir konu gördüm, kulaklık kesinlikle stereo olmalı, çift kulak çift kaynak 😁
 
Ne kadar sesi yükseltirsen o kadar enerji harcarsın. Sesi sonuna kadar açtığın, tek sürücülü ses kaynağı olan bir senaryoda mono veya stereo arasındaki enerji farkı pek olmayacaktır. Ayrıca tek sürücüsü olan ses bombasında temel olarak stereo diye bir seçenek yoktur. Stereo özellikli cihazlarda muhakkak çift sürücü bulunur. EQ ayarları ile yapacağın düşürme eyleminde de aslında sesi kısmış oluyorsun ve başta söylediğim gibi eğer ses azalırsa güç tüketimi de azalacaktır.

Genellikle BT özellikli kulaklıklarda yapılan testlerde not olarak %60-80 ses seviyesinde test edilmiştir yazmasının sebebi de dediğim gibi sesin yüksekliği ile güç tüketiminin doğru oranda olmasıdır.
 

Geri
Yukarı