Elektro gitarda hangi köprü tipi alınmalı?

Eklenen sustain bile cok fazla sey katiyor tona ve soyledigin gibi bend yaparken yaylarin ton kaymasina sebep olmasi gibi sorunlar var kalin tellerle calamiyorsun bu yuzden. Ve ton asil kalin tellerde ortaya cikiyor. Ben de saygi duyarim.

Evet, olabilir ama bu kişiden kişiye değişen bir durum. Direkt olarak sabit köprünün tonu daha iyi demek diğer insanların zevklerini çiğnemek, hiçe saymak olur.

Sanatin iyisi kotusu yoktur ama muzisyenin iyisi kotusu vardir.

Buna katılmıyorum. Bence müzisyenler, sanatçılar, gitaristler hepsi birbiri ile karşılaştırılamaz ve kendi çapında başarılıdır.
 
Senin kardeşin değilim. Daha kaç yaşında olduğunu bilmediğin bir insana kardeşim diye hitap etmek ise saygısızlığın bir belirtisi.
42 yasindayim kurdugun cumlelerden daha muzisyenligin basinda oldugunu da anlayabiliyorum. Cok fazla iyi muzisyenle caldim aralarinda Rock,Jazz,Soul her tur calan insanlar var. Hicbiri Floyd rose kullanmiyor. Hayatimda Floyd Rose'un tona pozitif bir etki yapabilecegi bir karakter verebilecegi hakkinda fikri ilk senden duyuyorum acikcasi. Abesle istigal. Olsa olsa Heavy metal calarsin Floyd Rosu'lu bir gitarla onda da gain ve kompresorden gitarin tonundan geriye eser kalmiyor. Ugrastigimiz seye bak ya.
 
Son düzenleme:
FR köprü tıpkı bir chorus, wah, tremolo gibi bir modülasyon aracıdır. Bunu böyle düşünmeniz gerekiyor. Çaldığınız notalara pitch bend uygulamak isterseniz kullanırsınız.

Bunun dışında FR köprü tona, çalım sitiline hiç bir şey katmaz. Ama çok şey götürür. Oynar köprü ve kocaman bir metal blok, köprüye bağlı yaylar titreşir ve sustainden yer, ağacın karakterini sönümler. Akord stabilitesini etkiler, bendleri sabote eder. Eğer başlangışta FR köprü kullanarak gitara başlamışsanız doğru bend yapmayı kolay öğrenemezsiniz, çoğunlukla da hatalı öğrenirsiniz.

Yine de FR kullanacağım derseniz; artılarını ve eksilerini düşünererk karar verin.

Vinyage style tremolo Köprüler, tek yönlü çalışan tremolo efekti yaparlar. Modern style tremolo köprüler ise vintage style a benzer, ancak istenirse iki tarflı da kullanılabilir ( itme / çekme).
Bu iki köprüde de FR ye benzer negatif unsurlar söz konusudur. Bendlerden etkilenmezler ya da daha az etkilenirler. Yine yaylı bir sistem ve ağır metal bloklar, yaylar söz konusudur. Köprüler kasaya yaslandığı için agaç karakterini biraz daha etkin duyarsınız.

Sabit köprüler, (Hard-tail / fixed bridge / tune o matic ) yukarıdaki sorunları yaşatmazlar. Sustain uzundur. Ton kararlıdır. Entonans sorunları yaşamazsınız. Ağaç karakterini çok daha etkin duyarsınız.
 

Geri
Yukarı