Epic Games'e alışabildiniz mi?

Biz Avrupa'lı değiliz ama :D

Biz oyunları ucuzken toptan alırız. Sonra 3-5 yıl oynarız. Bu yüzden kütüphanelerin bir arada olmasını istemek gayet doğal.

Dediğin mantıkla şu an canım yakuza çekseydi en ucuz platform (m. Store)dan alıp direk oynardım. Ama biz onu oradan şunu buradan alıp her şeyi karman çorman hale getirdik. Şu an da Steam'e rakip yok. Ve olamayacakta. Çünkü herkes o kadar kütüphanesini bırakıp uygulama değiştirmez. Epic Games hayvan gibi kuponlar dağıttığı halde kazanan steamdi. Bedava oyun verdiği halde kazanan Steam.

Epic'te 460, Steam de 655 PlayStation Store da 200e yakın oyunum bulunmakta ha bu arada Avrupa'lı değilim. Yani korsan kullanmakla Avrupa'lı olmak arasında bir alaka yok. Kütüphane bölme meselesine gelecek olursak orada haklısın benim de canımı sıkan bir konu keşke uzun adam memleketi iyi yönetseydi de bizde üçüne beşine bakmadan Steam'den alsaydık her oyunu 🙂
 
Epic'te 460, Steam de 655 PlayStation Store da 200e yakın oyunum bulunmakta ha bu arada Avrupa'lı değilim. Yani korsan kullanmakla Avrupa'lı olmak arasında bir alaka yok. Kütüphane bölme meselesine gelecek olursak orada haklısın benim de canımı sıkan bir konu keşke uzun adam memleketi iyi yönetseydi de bizde üçüne beşine bakmadan Steam'den alsaydık her oyunu 🙂

Hey maşallah sizde bayağı dağıtmışsınız kütüphaneyi
 
PlayStation 1'den beri konsolcuyum ben, 2018 de PC geçiş yaptım ama hala PlayStation'um var o vazgeçilmezim. 😊

Bende hayatımda sadece PlayStation 1 kullandım. Sonradan konsola geçmek istedim ama PC kütüphanesini bırakamadım.

Az önce gördüm EA konsolda oyunlarını 2900₺ bandına çıkarmış. 3 EA oyunu alsam 9K para yapıyor.
 
Bu da gayet güzel ama ne Steam bağlanıyor. Ne Ubisoft uygulaması sadece Epic için var. Bunu kullanacağıma direk epic kullanırım aynı.



Orası net ama benim derdim kullanışsızlıktan değil de. Mesela Steam'den gidip God of War, cyberpunkk vs gibi 100 oyun almış ol. Epic'e geç orada da 100 oyunluk bir kütüphane yap. Bunların ayrık durması çok canımı sıkıyor. God of War Steam'de, Spider-Man Epic'te mesela. RDR2 Steam'de, GTA 5 Epic'te.
Eskiden tüm platformlar sorunsuz bağlanıyordu harika uygulamaydı fakat bozuldu nedense neredeyse hiç biri bağlanmıyor artık. Güncellemiyorlar da :(
 
Son düzenleme:
Ben şimdiye kadar bütün oyunlarımı Steam üzerinden aldım. Kütüphanem tam anlamıyla Steam oldu. Epic Games'i ise bedava oyunlar için kullanıyorum.
Alıştım mı peki? Hayır. Launcher'ın hantal çalışması, profil, topluluk ve atölye desteklerinin olmaması platformdan uzak tutması için yeterli bir sebep benim için. Steam üzerinden özellikle aktiviteler bölümüne girip arkadaşlarımın aldığı ekran görüntülerine bakıp yorumlamam, kim ne almış diye bakıp öneri alanı olarak kullanmam bile Steam'i ön plana alıyor. Keşke ülkemizde ekonomi daha iyi olsaydı da bütün oyunları Steam üzerinden alabilseydik.
 
Resmen trajikomik, tüm oyunlar neden bir kütüphane de değil bahanesiyle Epic Launcher'ini öne sürüp Steam'in tekel olmasını savunmak bana saçma geliyor.
Epic launcherinin eksikleri konusundaki eleştiriler doğrudur, kötü ekonomi de doğru ama bir konuda bir firmanın tekel olması doğru değildir. Bu her zaman her halükarda tüketiciyi zor durumda bırakır zaten.
Olayın ekonomik kısmına gelince, Steam'in Türkiye de doları çakmasının nedenini hatırlarsanız zengin Avrupa'lı ve ABD'lilerin illegal yollarla Türkiye üzerinden ucuz oyun alması olarak açıklandı. Bu zengin Avrupa'lı ve Amerikalı'lar bile tespit edilip ömür boyu ban yemeyi göze alıyorsa demek ki Steam ucuz değil, onları bile maddi yönden zorluyor. Zaten oyun fiyatlarının tüm dünyada uçuk olmasının baş nedeni Steam'in tekel olmasıdır.
Oyuncular için önemli olan oyunlara erişebilmesidir. Bu noktada en büyük etken de fiyatıdır. Launcher kalitesi sonra gelir.
Oyunlara daha iyi erişebilmek içinde tekele karşı durmak gerekir, burada Steam tekelini savunarak bu noktada hiçbir şey elde edemezsiniz. Rakibini mesela yani Epic Games'i destekleyerek bunu sağlayabilirsiniz.
Dünyanın hiçbir yerinde tekel dayatması yapılamaz, oyunu herkes istediği şekilde satmak ve istediği yerden de almak özgürlüğüne sahiptir. Birilerinin oyunları tek kütüphanede olacakmış bunun hiçbir önemi yok. Buna önem verenler oyununu hep aynı platformdan fahiş fiyatlarla alma özgürlüğüne de sahiptir ama gelip te başka platformlara dışkı atmak saçmalık.
Bunun yerine savunduğunuz tekel olma derdindeki söz konusu platformun oyunları niçin rakiplerinin sunduğu fiyatlardan sunmadığını neden pahalıya kazıklandığınızı sorgulamalısınız.
 
Ben Steam'e gelmeyen oyunları falan oradan alıyorum extra olarak sadece Cyberpunk almışımdır DLC'si ile beraber. Toplasan 7-8 oyunda steamden eksik kalsın benim için bir önemi yok.
 
Ben Azerbaycanda yaşadığımdan dolayı benim için Steam'de dolar kuru, Epic'te. daha önceden Bir kaç oyunları Steam'de aldığım için sonradan Epic'e geçme gereksinimi duymadım. çünkü Steam'de aldım bunu göze almayıp Epic'e geçseydim parama yazık olurdu.

Ayriyeten Steam çok çok daha kaliteli. Özelleştirme konusunda vesaire bir sürü çeşitler var. Arayüzüne kadar her şeyi tatmin edici. Epic'te ücretsiz oyunlar oldumu kütüphaneme ekliyorum orada kalıyor.
 

Geri
Yukarı