Erkekte uzun saç mı kısa saç mı?

Saçın sanki üzerinden pres makinesi geçmiş gibi yatık ve hacimsiz duruyorsa, saçına biraz ışık vurduğunda kökleri belli olacak kadar seyrek bir saçın varsa, galerine girip eski fotoğraflarına baktığın zaman kısa saçlı halin uzun saçlı haline göre daha yakışıklı ve karizma duruyorsa demek ki yakışmıyordur.

Sen kendine yakıştırıyorsan gerisi önemli değil tabii, ben de kendime yakıştırıyordum ama saçımı kısaltınca milletin neden "sana uzun saç yakışmıyor kısa halin daha iyi" dediğini de iyi anladım...

Hocam saçım düz olduğu için aşağı doğru fön çekilmiş gibi yatık duruyor. Bana da senin uzun saçlı halin daha iyi kısa saçlı halin şöyle böyle diyorlardı. Kısa saçlı halimde ortadan ayırarak yapıyordum neredeyse kulağıma kadar geliyordu fakat bu da itici durduğu için uzatmaya karar verdim. Normalde o halimde iyiydi aslında. Şu an saçlarım bayağı uzuyor. Hiç dokunmadım 1,5 yıldır.
Bu gösterdiğin saç modelini kendin mi yapacaksın yoksa kuaföre mi yaptıracaksın? Bu gibi saç modelleri yapan erkek kuaförü bilmiyorum hiç.

Profesyonel kuaförlere gitmeyi planlıyorum. Mahalle berberine gitmem tabii ki. Kadir alkan gibi yerlere gitmeyi planlıyorum. Evde kendim de kesebilirim fakat orantısız durur diye cesaret edemedim hiç.

Ya sorun şu ki 3, 4 sene önce saçım aşırı hacimliydi. Duştan çıkıp kurutunca aslan yelesi gidi duruyordu. Sürekli uzun kullandığım için olsa gerek uzun saçlar hafif hafif döküldüğü için sanırım biraz hacmini kaybetti. Uzun saçlı olmanın bir sorunu da bu galiba. Saçlar kolay yıpranıp döküldüğü için hacmini kaybedebiliyor.

Saç uzadıkça yıpranır hocam. Kısa olunca daha bir tok duruyor ama uzun olunca IP gibi duruyor.
 

Geri
Yukarı