Ethernet kabloları arasındaki fark nedir?

Teşekküür ederim peki alırsam CAT 5 yeterli olur mu?



Bir de dediğim gibi şu hani 196.160.1.2. gibi yerler var ya ben kendi internetimizinkine baktım ve 300 Mbps yazıyordu bu doğru bilgi mi?
İlk sorunun cevabı için önce hızının kaç olduğunu öğrenmelisin. Normal de kutulardan kendine ait kablo çıkar belki evinizde vardır. Eğer 100ün altındaysa resme göre yetiyor ama sen 300 diyorsun.

İkinci sorun için, 196.160 dediğin yer senin modeminin arayüzü. Basitçe ordan modem ayarlarını değiştirebiliyorsun. Wifi ayarları, güvenlik ayarları vb. işlemler ordan yapılıyor. Ordan senin aradığın bilgiye ulaşılıyor mu bilmiyorum. O 300 mbps, modemin gördüğü maksimum hız da olabilir, başka bir ayar da olabilir. En sağlıklısı biliyorsa babana sorman ya da müşteri hizmetlerini aramanız.
 
İlk sorunun cevabı için önce hızının kaç olduğunu öğrenmelisin. Normal de kutulardan kendine ait kablo çıkar belki evinizde vardır. Eğer 100'ün altındaysa resme göre yetiyor ama sen 300 diyorsun.

İkinci sorun için, 196.160 dediğin yer senin modeminin arayüzü. Basitçe oradan modem ayarlarını değiştirebiliyorsun. Wi-Fi ayarları, güvenlik ayarları vb. işlemler oradan yapılıyor. Oradan senin aradığın bilgiye ulaşılıyor mu bilmiyorum. O 300 Mbps, modemin gördüğü maksimum hız da olabilir, başka bir ayar da olabilir. En sağlıklısı biliyorsa babana sorman ya da müşteri hizmetlerini aramanız.

Çok teşekkürler
 

Geri
Yukarı