Gelişmiş önyükleme seçenekleri işlemciye zarar verir mi?

Katılım
30 Aralık 2023
Mesajlar
103
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8gb ddr3 kingston ram
Anakart
H-81M-ITX
Oyunlarda daha yüksek performans almak için YouTube'dan bir video gördüm, videoda sistem yapılandırmasından işlemcimizin tüm çekirdeklerini seçmemizi söylüyordu, aşağıya koyduğum ekran görüntüsündeki gibi, bu benim işlemcime herhangi bir zarar verir mi?

Ekran görüntüsü 2024-05-11 145739.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, bir zararı olmaz fakat siz bunu yapmadan önce de zaten işlemciniz 4 çekirdek çalışıyordu. Gelişmiş önyükleme sadece işlemci sayısından ziyade belirli hizmetleri önyükleme esnasında başlatır. İhtiyaç olduğunda değil.
 
Bana güven ve o ayarı devre dışı bırak. Birkaç ay önce bu ayar yüzünden bilgisayarını açamayan bir arkadaşa yardımcı olmuştum.
 
Evet değiştirmiyor. Gereği yok. Ayrıca başlatma ayarlarının oyunlarının FPS değerine etki etmesini beklemen mantıklı değil. Sürücülerini güncelle, ayarlarını en düşükte değil biraz daha dengeli yapmaya çalış yeter. En düşük ayarlar bazı oyunlarda işlemciye daha fazla yük bindirecektir bundan dolayı biraz yükseltmek ekran kartıyla eşit yüklerde çalışmalarını sağlar. Gereksiz arka plan uygulamalarını kapat, Xbox gamebar kapat, oyun kaydetmeyi kapat, RAM temizleme uygulamaları kullan (memPlus tavsiye ederim), gereksiz dosyaları temizle (%temp% ve C: diskine sağ tıklayıp özellikler, diski temizle, sistem dosyalarını temizle bölümünden eski Windows güncelleştirmelerini de dahil olmak üzere sil) SSD kullanıyorsan bazı SSD'lerde ne kadar doluysa performansı o kadar düşüyor benim dizüstü bilgisayarımda kullandığım öyleydi en azından.

Isı değerlerini de kontrol et. Eğer işlemcin 90 dereceye yaklaşıyorsa termal macun değiştir ve fanları temizle. Güç seçeneklerinden Yüksek Performans moduna aldığından emin ol.
 
Islak mendil değil de mikrofiber bez ile temizleyebilirsin biraz narin davran elinde kalmasın kanatları.

Fanları dönmeyecek şekilde tutup hava verirsen de kompresörle temizleyebilirsin.
 

Geri
Yukarı