Rehber Google TV nedir?

CMSVRM

Kilopat
Katılım
16 Nisan 2015
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı hem Google TV hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirmek, hem de filmler için fikir alış-verişinde bulunmak, öneri yapmak için açıyorum.
Google TV; tıpkı Netflix, DisneyPlus ve Amazon Prime gibi bir film izleme platformudur. Ancak Google TV'yi bu platformlardan ayıran bambaşka bir özellik mevcut; filmleriniz tamamen size ait. Peki nasıl?
Bir film, bir platformun kendi stüdyosundan çıkmadı ise her zaman platformdan kaldırılma riski ile karşı karşıyadır. Çünkü belirli bir lisans süresi olur. Örneğin "Korku Sokağı" serisi veya "Wednesday" dizisi Netflix stüdyolarına ait ve muhtemelen her daim Netflix'te yer alacak. Ama farklı bir stüdyoya ait bir yapım; mesela Columbia Pictures'a (Sony) ait Venom filmi, Spider Man filmleri bir süre Netflix'te yer alıyor, sonra bir bakıyorsunuz platformdan kaldırılmış. Hatta Netflix'te "izlemek için son şans" uyarısını sık sık görmüşsünüzdür. Bu olay özellikle Amazon Prime'da çok sık yaşanıyor. Bu benim için çok can sıkıcı bir durum. Mesela Ninja Kaplumbağalar filmi vardı Netflix'te. Listeme ekledim, haftasonu yiğenime izletirim dedim. Haftasonu oturduk TV başına, filmi arıyorum ama yok.. Film kalkmış....
İşte burada GoogleTV devreye giriyor. GoogleTV'de platformu değil, içeriği satın aldığınız için aldığınız içerik tamamiyle sizin oluyor. Kaldırılacak mı, ne zaman kaldırılacak gibi konulara kafa yormuyorsunuz. Üstelik bir çay parasına. Evet bir çay parasına..
Yalnız burada da şöyle bir nokta var. Bazı filmler 13-23 lira arası iken, bazı filmler 400 lira. Burada müthiş bir dengesizlik var. 400 lira olan filmlerin çoğu, dikkat ettiğim kadarı ile Paramount Pictures'a ait. Sanırım lisansta yaşanan sorunlar nedeni ile böyle bir fiyatlandırma mevcut. Bunun da yakında düzeleceğini düşünüyorum. Bunun dışında fiyatlandırma cidden mutluluk verici. Zaten bakıldığında filmlerin ℅70'i 25 lira aşağısında diyebiliriz.
Yanlız burada da dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var;
  • Öncelikle filmlerin çoğu altyazılı. Dublaj seçeneği az. Zamanla oturacaktır mutlaka ama şu an için dublajda içerik kısıtlı. Ben hep altyazılı seyrederim, o yüzden benim için sorun değil. Ama dublaja önem verenler buna mutlaka dikkat etsin.
  • Filmlerin çoğu HD çözünürlükte (1080p) ve 4K içerik bulmak biraz zor.
  • Bazı filmlerde Türkçe Altyazı da yok. Mesela Wrath of the Titans. Buna da dikkat edin. Her filmin dil seçeneklerini, filmi satın almadan önce mutlaka kontrol edin.
Benim şimdilik aldığım ve önerebileceğim filmler de;
Man of Steel, Aquaman, Justice League, Wonder Woman, Wonder Woman 1984, The Flash, Black Adam. Bu DC filmleri 4K ve Türkçe Dublaj olarak ve 23 liradan sunulmuş. Müthiş 😅
Ayrıca The Lord of the Rings üçlemesi de 4K ve Türkçe Dublaj olarak sunulmuş. Ve yine her biri 23 lira. Efsane.

Bu arada şimdiden illegal film site önerenleri duyar gibiyim. Arkadaşlar dışarıda 23 liraya çay içemiyorsunuz. Tamam yeri geliyor ben de torrent vs kullanıyorum ama bu kadar da beleşçilik yanlış ya. Google TV cidden güzel bir platform. Siz de lisanslı ürün satın alın ki, platform ülkemizde büyüsün. Sonra neden Türkiye'ye bunu yapıyorlar diye vıt vıt dolanıyorsunuz ortada.
Hadi kalın sağlıcakla. Film önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum... Saygılar.
 
Merhaba arkadaşlar.
Bu başlığı hem Google TV hakkında bilgisi olmayanları bilgilendirmek, hem de filmler için fikir alış-verişinde bulunmak, öneri yapmak için açıyorum.
Google TV; tıpkı Netflix, disneyplus ve Amazon Prime gibi bir film izleme platformudur Ancak Google TV'yi bu platformlardan ayıran bambaşka bir özellik mevcut; filmleriniz tamamen size ait. Peki nasıl?
Bir film, bir platformun kendi stüdyosundan çıkmadı ise her zaman platformdan kaldırılma riski ile karşı karşıyadır. Çünkü belirli bir lisans süresi olur. Örneğin "korku sokağı" serisi veya "wednesday" dizisi Netflix stüdyolarına ait ve muhtemelen her daim Netflix'te yer alacak. Ama farklı bir stüdyoya ait bir yapım; mesela Columbia Pictures'a (Sony) ait Venom filmi, Spider-Man filmleri bir süre Netflix'te yer alıyor, sonra bir bakıyorsunuz platformdan kaldırılmış. Hatta Netflix'te "izlemek için son şans" uyarısını sık sık görmüşsünüzdür. Bu olay özellikle Amazon Prime'da çok sık yaşanıyor. Bu benim için çok can sıkıcı bir durum. Mesela ninja kaplumbağalar filmi vardı Netflix'te. Listeme ekledim, hafta sonu yiğenime izletirim dedim. Hafta sonu oturduk TV başına, filmi arıyorum ama yok. Film kalkmış...
İşte burada googletv devreye giriyor. Googletv'de platformu değil, içeriği satın aldığınız için aldığınız içerik tamamiyle sizin oluyor. Kaldırılacak mı, ne zaman kaldırılacak gibi konulara kafa yormuyorsunuz. Üstelik bir çay parasına. Evet bir çay parasına.
Yalnız burada da şöyle bir nokta var. Bazı filmler 13-23 lira arası iken, bazı filmler 400 lira. Burada müthiş bir dengesizlik var. 400 lira olan filmlerin çoğu, dikkat ettiğim kadarı ile paramount Pictures'a ait. Sanırım lisansta yaşanan sorunlar nedeni ile böyle bir fiyatlandırma mevcut. Bunun da yakında düzeleceğini düşünüyorum. Bunun dışında fiyatlandırma cidden mutluluk verici. Zaten bakıldığında filmlerin ℅70'i 25 lira aşağısında diyebiliriz.
Yalnız burada da dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var;
  • Öncelikle filmlerin çoğu alt yazılı. Dublaj seçeneği az. Zamanla oturacaktır mutlaka ama şu an için dublajda içerik kısıtlı. Ben hep alt yazılı seyrederim, o yüzden benim için sorun değil. Ama dublaja önem verenler buna mutlaka dikkat etsin.
  • Filmlerin çoğu HD çözünürlükte (1080p) ve 4K içerik bulmak biraz zor.
  • Bazı filmlerde Türkçe alt yazı da yok. Mesela wrath of the titans. Buna da dikkat edin. Her filmin dil seçeneklerini, filmi satın almadan önce mutlaka kontrol edin.
Benim şimdilik aldığım ve önerebileceğim filmler de;
Man of Steel, aquaman, justice League, wonder woman, wonder woman 1984, The Flash, Black adam. Bu DC filmleri 4K ve Türkçe dublaj olarak ve 23 liradan sunulmuş. Müthiş 😅
Ayrıca the lord of the rings üçlemesi de 4K ve Türkçe dublaj olarak sunulmuş. Ve yine her biri 23 lira. Efsane.

Bu arada şimdiden illegal film site önerenleri duyar gibiyim. Arkadaşlar dışarıda 23 liraya çay içemiyorsunuz. Tamam yeri geliyor ben de Torrent vs kullanıyorum ama bu kadar da beleşçilik yanlış ya. Google TV cidden güzel bir platform. Siz de lisanslı ürün satın alın ki, platform ülkemizde büyüsün. Sonra neden Türkiye'ye bunu yapıyorlar diye vıt vıt dolanıyorsunuz ortada.
Hadi kalın sağlıcakla. Film önerilerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum... Saygılar.

Keşke rehber ön eki ekleseydiniz. Ama güzel olmuş.
 
Keşke rehber ön eki ekleseydiniz. Ama güzel olmuş.
İlk defa bir başlık açtım:) Mazur görün. Teşekkürler.

Evet.. Jason Statham severler.
"Meg" ve "Meg 2: The Trench" filmleri 4K ve Türkçe Dublaj / Altyazı dahil, bir çok dil seçeneği ile birlikte Google TV'de yayınlanmış.
Satın alım ücreti Meg 23 TL, Meg 2 ise 28 TL görünüyor.
Öneriler devam edecek...

Edit: Aquaman serisinin 2. filmi Kayıp Krallık'ta 4K ve Türkçe Dublaj seçeneği ile Google TV'ye 27 liradan eklenmiş. Ben aldım hemen İlgilenenlerin dikkatine...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı