GP2X F-200 İncelemesi

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.058
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
GP2X F-200, açık kod desteği avantajından sonuna dek yararlanarak eğlencenize eğlence katıyor.

Eğer işe veya okula giderken 1 saatten fazla otobüste kalıyorsanız yada sık sık uçak, tren vb araçla şehirlerarası yolculuklara çıkıyorsanız kendinizi sıkıntıdan kurtarmak için yapabilecekleriniz bellidir. Ya bir şeyler okuyacaksınız, ya hoşsohbet bir yol arkadaşı bulacaksınız yada bir multimedya oynatıcınız olacak. Küçük bir notebook’u bile herkesin ortasında açmanın çok pratik bir çözüm olmadığı düşünüldüğünde Sony PSP, Nintendo DS gibi el konsollarının sunduğu konfordan yararlanmak ta akıllıca görünüyor.

GP2X F-200 nedir ?

İsmi kulağa bir uzay gemisi adı gibi gelen bu ürün aslında Linux’un açık kodlu bir işletim sistemi olmasından yararlanan bir el konsolu. Ürün, 3,5 inçlik 320 x 240 çözünürlükte bir ekrana sahip. Sol tarafında yön tuşları ve ses ayar düğmesi bulunurken sağ tarafında ise A,B,Y,X, select ve home tuşları var. Ayrıca Sol ve sağ ön taraflarında L ve R tuşlarında bulunuyor. Gene üst kısmında bir adet SD kart ve kulaklık girişi var. Ürünün üzerinde birere adet mini hoparlör de bulunuyor. Altında ise üründen ayrı olarak satılan ve firma tarafından Test Merkezimize incelemeye gönderilen bir adet kaide girişi bulunuyor. Ürün 60 derece görüntü açısı bulunan dokunmatik ekranın üzerinde bir kalemcik yardımıyla veya basitçe yön tuşlarını kullanarak yönetilebiliyor. Ürünü kullanmak için bir Linux bilgisine sahip olmanız gerekmiyor. Tipik sürükle bırak mantığıyla dosyalarınızı USB kablosu üzerinden aktarabiliyorsunuz. Bunun yanında ürüne takacağınız SD kart içerisindeki dosyaları da kolayca götüntüleyebiliyorsunuz. Pratik menüsü sayesinde ürünün içerisinde bulunan klasörlere sürükleyip bıraktığınız filmlerinizi rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Test Merkezimize yollanan ürünün üzerindeki SD kart 4 GB kapasiteye sahipti ve bu sayede ürüne istediğimiz kadar veriyi aktarıp rahatça test edebildik. Ürünün en büyük bombası ise içerisinde bulunan emülatörler. MAME, CPS1/2, GPSP, UAE, SNES, VICE, GENESIS, NES, GBA ve bir çok emülatör desteğine sahip. Bu sayede çocukluğunuzda oynadığınız bir çok oyunu tekrar oynayabilir, hatta arşiviniz varsa hepsini bir SD karta atıp kullanabilirsiniz. Lakin bu oyunların bazılarının kullanım haklarının hala üreticilerinde olduğu emülatör kullanımının ülkemizdeki yasal prosedürlere ne kadar uyduğunu dikkate almanız iyi olur. Lakin, üreticilerin artık halka açtığı oyunlar dışındaki oyunları kullanmak sorun çıkartabilir.

Ürünle e-kitap okuyabilirsiniz. Lakin küçük ekranında kitap okumak biraz yorucu olabiliyor. Üründen ayrı satılan kaide üzerinde bulunan 4 USB girişi sayesinde oyunları oynarken joystick vb araçları da kullanabiliyorsunuz. Kaide üzerinde bulunan giriş-çıkışlar sayesinde ürünü televizyonunuza bağlayarak tam bir oyun makinasına kavuşmuş oluyorsunuz. Daha önceki versiyonunuda da bulunan pil sorunu ise gene çözülememiş. Ürün tam bir pil canavarı. Ürünle pili bitmeden önce yaklaşık 3,5 saat çeşitli filmler ve klipler seyrettik. Bir seyahat için yeterli olan bu süre, devamlı kullanımda size en az 4 adet şarj edilebilir kalem pil ve bir şarj cihazı aldıracak gibi görünüyor.

Sonuç: Tüm eski oyunları oynayabileceğiniz, üstüne üstlük film seyredip müzik dinleyebileceğiniz bir ürün.

+Açık kod desteği
+Yüzlerce oyun
-Pil tüketimi

TEKNİK ÖZELLİKLER

Kapasite :
64 MB
Arabirim/Pil :
USB 2.0/2 adet AA
Desteklediği formatlar :
Xvid, DivX,AVI, MP3, OGG, JPG, BMP, PCX, GIF, PNG
Boyutlar :
143.6 x 82.9 x 29.6 mm
Ağırlık :
161 g (piller hariç)
Diğer :
256 MB SD kartla satılıyor
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı