Hayatınızda gördüğünüz en PC'den anlamayan kişi

İlkokul çağındayken bilgisayarımı kurcalayıp bozmuştum, sonra da bir daha bilgisayar almayacağıma söz vermiştim. Çünkü bilgisayarların çok kolay bozulan bir şey olduğunu düşünüyordum. Fakat birkaç sene sonra eve yeni bir PC alınınca bu söylediğimi çürütmüştüm resmen.
 
Bendim, arkadasimin masaustundeki oyunun kisayolunu diskete yukleyip eve gelince calisacagini zannetmistim.

Disket dedigim de bu:
1715507421880.png
 
Bendim, arkadasimin masaustundeki oyunun kisayolunu diskete yukleyip eve gelince calisacagini zannetmistim.

Disket dedigim de bu:
Eki Görüntüle 2193589

Bunu yapmayan yoktu. Hatta bir keresinde okul bilgisayarında yüklü oyunların .exe'lerini diskete atıp evdeki bilgisayarda açmaya çalışmıştım. Tabii başarılı olamayınca bayağı bir üzülmüştüm.
 
Benim de o yaşlarda kendime ait bilgisayarım yoktu ve çok kötüydü PC 512MB RAM mi ne vardı. Büyünce güzel bir bilgisayarın olur universitede falan olmazsa çalışıp kendi paranla alırsın artık.
 
Hiç unutmuyorum 2009 yılları, bilgisayar aldık mutluyuz. O dönem hangi tavsiye, ne söylense kanunmuş gibi uygularız. Bir akrabamız demiş ki, sakın uyku moduna almayın bilgisayar tekrar açılmaz. Her bilgisayar kaparken elim ayağım titrerdi kapat yerine uykuya basarım diye. Bir gün yanlışlıkla bastım ve ağladığımı hatırlıyorum. Bilgisayarı tek tuşla yok edebileceğimizi sanmak ne büyük cahillikmiş. Ve o dönem tabi interneti araştırma yapmak için kullanmadığımız için aslını da öğrenmemişiz.

Çocukken kasayı sadece bilgisayarı açıp kapatmaya yarayan tuşun olduğu kutu sanıyordum. Tüm sistem monitör içinde kasa sadece tetikleyici zannediyordum.
Üniversite yıllarında da dedemlerle kalıyordum. İkinci monitör aldım anneannem neden iki tane bilgisayarım olduğunu sordu. Açıklandıktan 2 gün sonra "e bu televizyona uydu kablosunu nasıl çektin" diye sordu. Sonrasında da bilgisayarı yanıma alıp okula giderken "koskoca bilgisayar çantaya nasıl sığıyor" diye sordu. Monitorü açıklayamadım kadına :')
Aklıma dedemin odama gelip, soban da çalışıyor diyerek kırmızı ledli kasamı göstermesi geldi.
 

Geri
Yukarı