Hepsiburada, Hepsijet kaynaklı sorunlara para iadesi dışında çözüm bulamıyor

DNA

Kilopat
Süper Moderatör
Katılım
1 Mayıs 2022
Mesajlar
9.718
Makaleler
6
Çözümler
190
Yer
Türkiye Cumhuriyeti

1. Mağduriyet​


Öncelikle 1.150 TL'lik alışveriş yaptığım bir satıcıdan tarafıma gönderilen büyük bir kargo 29 Şubat'ta yola çıktı. Sonrasında bir gelişme olmadı ve şehrime gelip iki gün bekledi. 4 Mart'ta Hepsiburada'ya telefon ile ulaştım fakat yardım edemediler. Premium üyesi olarak talep açtım, ayrıca yazılı olarak da ulaştım. Kargonun hasar aldığını, geri gönderileceğini ve para iadesi yapılacağını söylediler. Satıcıdaki son ürünü almıştım. Dolayısıyla para iadesinden başka bir çare yoktu. Parayı iade alıp aynı ürünü başka satıcıdan alınca 1.280,90 TL'ye mal oldu. Zarar karşılanmıyordu. Sorun Hepsijet'ten kaynaklansa da muhtemelen satıcının da zararı karşılanmamıştı. Tamam dedim geçtim.

1715254216977.png

1715254229393.png


2. Mağduriyet​


İlk mağduriyetten sonra üç farklı ürün daha aldım ve sorunsuz ulaştılar. Dördüncü ürün olarak ise Hepsiburada'nın kendisinden, satıcı olarak Hepsiburada'dan, kişisel bakım ürünü almıştım. Premium üyesi olarak kullandığım Hepsipay'de bulunan 36 TL'lik parayı da kullanarak 254,70 TL ödediğim sipariş yola çıkıp şehrime ulaşmasına rağmen 2 gündür dağıtımda beklemekteydi. Önceki mağduriyetten edindiğim denetimden dolayı direkt müşteri hizmetleri ile yazılı olarak konuşma başlattım.

Kargomun hasar alıp almadığını, tarafıma ulaşıp ulaşmayacağını sordum. Öncelikle bilgi alamadı. Sonra ise iptal edildiğini ve para iadesi yapacaklarını söylediler. Para iadesi yerine mevcut ürünlerin aynısını tekrar kargolayabilirlerdi fakat direkt para iadesini seçtiler. Ben de Hepsipay ile kullandığım parayı tekrar kullanıp kullanamayacağımı sordum. Bana "kullanım süresi geçmediyse" tekrar tanımlayabileceklerini, o zaman tekrar ulaşmam gerektiğini söylediler. Ürünlere zaten sürekli zam geliyorken (gözümün önünde 50 TL'den 84'e çıktı) para iade yapılması ve benim suçum olmamasına rağmen Hepsipay'in zamanı geçtiyse 36 TL'yi geri veremeyeceklerini söylemelerini oldukça komik buldum. "Premium üyesiyim, en azından çaba gösterin." diye düşündüm.

Muhtemelen ben yazmasam onlar kargoyu daha aynı bu şekilde göstermeye devam edeceklerdi. Sorunlara çözüm bulma çabası gerçekten çok kötü. Hepsijet de büyük ya da küçük fark etmeden kargolarla top gibi oynayıp parçalayıp geri gönderiyor diye düşünüyorum. Bu mağduriyetlerden sonra Amazon'u daha çok kullanmaya başladığım söylenebilir. Kullanmayınca da pişman ediyorlar. Bakalım para iadesinden sonra Hepsipay ücretini de geri ödememekte diretecekler mi?

1715254639449.png

1715254784734.png
 

Geri
Yukarı