i3 2120 iş görür mü?

larkuzunn

Centipat
Katılım
30 Eylül 2022
Mesajlar
108
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Benim bazı ufak ofis işlerim var SPSS ile veri doldurmak gibi. Bunun için bir bilgisayar almayı düşünüyordum ama evde masaüstü eski bir bilgisayarım olduğunu fark ettim. Bu bilgisayar benim işimi görür mü sadece ofis işlerimi halletmem için belki arada bir internette dolanırım en fazla. Bunun için yeterli olur mu? Özelliklerini aşağıya yazıyorum.

Bir de hangi işletim sistemini kurmalıyım?

Intel Core i3 2120 3.30 GHz.
4 GB RAM.
256 GB SSD.
 
Son düzenleme:
SSD olması çok iyi ama RAM'den dolayı Windows 10 biraz kasabilir yine de günlük işler için bu bilgisayar daha yıllarca iş görür.
 
Windows 10 iyidir 8.1 daha çok sistem sömürür ve eski.
 
Peki hangi sistemi kurmalıyım Windows 7 mi kursam ya da Linux?

En son Windows 7'ye ofis programlarını kurmaya çaılştığımda hata verdi. Ayrıca birçok tarayıcı da artık destek vermiyor.

Güncel olması açısından Windows 10 kurun derim sisteminiz kaldırır. Hatta bulabilirseniz Enterprise sürüm kurun.
 
"Arkada şarkı açayım bari" derseniz chrome'da iki sekme açınca patlar o ram. Ram'i 16gb yapın. 8.1 veya 7 kullanmayın bir çok uygulama desteğini kesti bile. Hafif olduğu için Windows 10 Home kullanmanızı öneririm.
 
Windows tarafında en aşağı Windows 10 kurulmalı, diğerlerine o sistem için gerek yok. Linux tarafındaysa Mint Xfce tercih edilebilir. Sistem dediğiniz işleri yapabilecek düzeyde.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı