I5-12450H işlemciye VMD sürücüsü gerekir mi?

Gerekli, yükleyin. Intel mühendisleri kafasına göre sürücü çıkartmıyor, arge sonucu çıkartıyorlar.
Yazdığın ve yazacağın her konuda bi' haber, alakasız, akla gelen ilk kelimeleri içeren basit yorumlar yapmaktan vazgeç.

Var. O zaman gerekli mi?
Gerekli değil.

VMD, RAID modu olarak da bilinen RST için üretilen Intel terimidir. Aynı zamanda Optane desteği için şemsiye görevi görür ve gereklidir. Hangi noktada gereklidir?

NVMe ya da SATA sürücüleri birlikte RAID yapmak istiyorsan (RAID Sürümleri değişkenlik gösterebilir.) ya da bir Intel Optane sürücü kurmak istiyorsan VMD'nin etkinleştirilmesi gerekir.

Bunlarla alakalı bir işin yoksa VMD'nin etkinleştirilmesine gerek yoktur. Yani "Ağbe Intel sürücüyü çıkarmış, vardır bir bildiği ağbe, etkinleştir ağbe" gibi saçma düşüncelere kapılma.

Ha, yine de bu arkadaşları dinledin ve kurdun diyelim ama RAID veya Optane kullanmıyorsan da performansa zarar vermez veya performansı artırmaz. “Güvenilirliği” artırmaz. Ancak, Windows Kurulum USB'sine yerleştirmek de dahil olmak üzere disklerine erişebilmek için Intel RST sürücülerini yüklemen gerektiği anlamına gelir - devre dışı bırakıldığında ise normal AHCI modundasın ve stok yerleşik diskleri kullanabilirsin demek oluyor.

VMD etkinleştirildiğinde BIOS'un takılı diskleri görmeyeceğini (Halihazırda bir Windows kuruluysa) unutma. Sanki hiç yoklarmış gibi, ancak onları BIOS'un Intel Rapid Storage Technology kurulum ekranından görürsün, bu da (istenirse) RAID birimlerini kuracağın yerdir. Windows kurulduktan sonra önyükleme önceliğinde de bir seçenek görünecektir.

 

Geri
Yukarı