i5 3570 GT 740 sistemde ekran kartı yükseltilmeli mi?

Kardeşim 4. nesil işlemcilerin var olduğu bir dünyada GTX1060'lar hemen arkasından yeni piyasaya çıkıyordu, (3. nesil 2012, 4. nesil 2013, 6. nesil 2015, GTX1060 ve üstü 2016 :D) Intel o kadar tekeldi ki 4. Nesil'in 3. nesilden farkı bile yoktu 6.nesil'in 4. nesilden farkı yoktu Ryzen ortalıkta yoktu alooo? Millet 2. nesil 3. nesil 4. nesil ve AMD FX diye ikiye ayrılıyordu hahaha. Bu kadar Intel üstünlüğü söz konusuydu sen gelmişsin darboğazdan bahsediyorsun ona sinirleniyorum. Darboğaz sadece kullanım %80 darboğaz yaşanıyor "demek ki darboğaz" hayır bu değil böyle bir şey değil. Darboğaz işlemcinin hem ekran kartını beslemeye çalışıp hem de yük bindirdiği oyuna gücünün yetmemesi ve ekran kartını ve aynı anda oyuna yetişmeye çalışıp darboğaz yaşanmasıdır. Örnek ekran kartı %100 kullanımdaysa ve işlemci de %100 kullanımdaysa işlemci performansı oynadığı oyuna yetmiyordur bu kadar basit. Daha doğruısu basitçe böyle anlatabiliyorum sana. Elindeki işlemcinin kaldırabildiği oyuna giriş yapması gerekiyor. Yani bu işlemci ile Cyberpunk oynamayacak, yine oynar fakat takılma yaşama olasılığı var, darboğaz olasılığı var sorun çıkabilir ucu ucuna yetebilir anlatabildim mi?

Reis ben ne yazıyorum orada darboğaz ne olduğunu emin ol adim kadar biliyorum. Ben sadece işlemci gerektiren oyunlarda sıkıntı yaşayabileciğini söyledim neyi kanıtlamaya çalışıyorsun.
 
Reis ben ne yazıyorum orada darboğaz ne olduğunu emin ol adim kadar biliyorum. Ben sadece işlemci gerektiren oyunlarda sıkıntı yaşayabileciğini söyledim neyi kanıtlamaya çalışıyorsun.
Tüh ya

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Reis sakin adam parasının olmadığını söylememis. Bende i7 3770 bu durumdayken aldım zaten parası yoksa ve darboğaz istemiyorsa her türlü alacak.

Dostum eğer sadece ekran kartı alacaksın GTX 1060 öneririm. Ha bir de bulursan temiz RX 570. bazı durumlarda sana darboğaz yapar ama işini görür. Çoğunlukla CS 2 gibi işlemci isteyen oyunlarda biraz sıkıntı yaşarsın. Onun dışında paran parsa git DDR4 sistem topla. Bu sistem şu anki haliyle çöp çünkü.

Konuyu hortlatıyorum ama sistemim DDR4.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı