İbanez GRX40 mı yoksa Fender Squier Affinity HSS mi?

Bu düşünce ile ucuz fiyatlı bir gitar ile başlamak daha mantıklı mı oluyor? Örneğin Ibanez GR serisinden almak yerine 26 bin civarı fiyatları, bu GRX 9bin civarına almak arasında pek bir fark olmuyor mu yeni kullanan için?
Aynen öyle oluyor.
Gitar çalmayı öğrendin ve bir süre sonra kendini ifade edeceğin seviyeye geldiğinde o 26 binlik gitarın özelliklerinin senin çalım karakterine uymadığını ve seni yansıtmaığını ancak öğrenebilirsin. Ya da tam tersi. (En az 5 yıl...)
 
Değerli hocam sizin mesajlarınızı görünce hep odaklanarak okuyorum. Başlangıç için gitar önerilerinde birkaç mesajınızda herhangi bir gitar alınabileceğini, başlangıç aşamasında çokta fark etmeyeceğini görmüştüm. Bu düşünce ile ucuz fiyatlı bir gitar ile başlamak daha mantıklı mı oluyor? Örneğin Ibanez GR serisinden almak yerine 26 bin civarı fiyatları, bu GRX 9bin civarına almak arasında pek bir fark olmuyor mu yeni kullanan için?
Kesinlikle gitarlar arasında fark oluyor ancak yeni başlayan biri bu farkı kullanamıyor, ayırt edemiyor. Bu bağlamda gitara başlarken daha ucuz (aşırı da değil) şeylere yönelmek daha iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı