IEM kulaklık önerisi

Kushinokatano

Femtopat
Katılım
6 Kasım 2023
Mesajlar
13
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi sosyaller. 2 hafta önce moondrop chu 2 adlı IEM kulaklığı Wraith e-Sports üzerinden satın aldım ve gayet memnundum. Ses kalitesi 7-8 katı daha pahalı olan SteelSeries Arctis 9'dan daha iyiydi fakat 2 gün önce sol kulaktan bir anda sesi kesti. İnternette araştırdığımda ise bir Reddit forumuna denk geldim ve neredeyse 50 kişi daha aynı sorun için bu sayfaya uğramış ve yorum bırakmıştı. Bir kullanıcının yazdığına göre çözüm kulaklığı emmekti. Ben de emdim, işe yaradı fakat diğer tarafa göre ses az geliyordu. Wraith e-sports'a yazdım sorunu incelemek için 2 hafta gibi bir süre verdiler. Kulaklığı Wraith'e göndereceğim. Ben bu IEM kulaklıktan çok memnun kaldım ve bunu bir üst seviyeye taşımak istiyorum. Bunun için hangi IEM kulaklıkları önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Truthear Zero Blue ya da Red olabilir bütçe yetiyorsa, oyun icin de iyi gunluk kullanim icin de iyi.

Red daha pahalı ve daha iyi anladığım kadarıyla fakat ben bu ses işlerinde öyle uzman biri değilim dediğiniz gibi müzik ve oyun için kullanacağım fakat ikisinin arasında göze batar bir fark var mı? Fark var ise red alacağım.
 
Gimleti kullanmadim, takip ettigim kaynaklardan da incelemesini yada onerildigini gormedim ama TR'de bulunabildigi icin seviliyor sanirim baya. (Bahsettigim kaynaklar muzikle alakasiz olarak, ozellikle ve sadece fps oyunlarinda iemler konusunda Freshreviews, Artiswar, gadgetery tech youtube kanallari bu arada. son ikisi iemlerden ziyade warzone ve custom eq icin aslinda)

Red ve Blue aslinda ayni kulaklik gibi dusunebilirsin, red yaninda 10ohm empedans adaptorle geliyor, 300-350 Hz altina +3/4db boost gibi dusunebilirsin bu adaptoru. Daha bassli hale geliyor yani. Oyun icin kullanacaksan Blue yada adaptorle birlikte Red ayni sonucu verir.

Red daha pahalı ve daha iyi anladığım kadarıyla fakat ben bu ses işlerinde öyle uzman biri değilim dediğiniz gibi müzik ve oyun için kullanacağım fakat ikisinin arasında göze batar bir fark var mı? Fark var ise red alacağım.
 
Gimleti kullanmadim, takip ettigim kaynaklardan da incelemesini ya da onerildigini gormedim ama TR'de bulunabildigi icin seviliyor sanirim bayağı. (bahsettigim kaynaklar muzikle alakasiz olarak, ozellikle ve sadece FPS oyunlarinda IEM'ler konusunda freshreviews, artiswar, gadgetery tech YouTube kanallari bu arada. Son ikisi IEM'lerden ziyade Warzone ve Custom EQ icin aslinda)

Red ve blue aslinda ayni kulaklık gibi dusunebilirsin, red yaninda 10ohm empedans adaptorle geliyor, 300-350 Hz altina +3/4db Boost gibi dusunebilirsin bu adaptoru. Daha bassli hale geliyor yani. Oyun icin kullanacaksan blue ya da adaptorle birlikte red ayni sonucu verir.

Crinacle kendi videosunda Red modelinin Blue'ya göre daha iyi bir ses kalitesi olduğunu, ekolayzır tepkisinin daha da geliştirildiğini söylüyor. Denemediğim için kesin bir şey diyemem ama.
 
Ses kalitesi daha iyi demiyor ki o videoda. Ekolayzer tepkisiyle neyi kastediyorsun onu da bilmiyorum maalesef.

Baska konulardan birkacinda daha onceden de yazmistim aslinda fiyat farkina deger aradaki bence. Blue ile Red arasinda 5$ fark var, 5$ farkla iki farkli kulaklik almis gibi oluyorsun aslinda. Ustune bir de farkli kulakliklarla da kullanabilecegin bir adaptor geliyor ekstra bas icin. Gayet kabul edilebilir 10$'a kadar fark benim gorusum.
 

Geri
Yukarı