Infinity 401 modeme TP-Link AX1500 router nasıl bağlanır?

Hewexy

Centipat
Katılım
17 Şubat 2023
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bildiğiniz gibi Infinity 401 berbat bir modem bunun yerine AX1500 router aldım ve bağlamada bir sıkıntı yaşıyorum. Infinity 401'i bridge moduna ağlıyorum bu sırada modeme kablo ile bağlı durumdayım ve kendine reset atıyor normal olarak cihaza resetten 1-2dk sonra Router'u bağlıyorum lakin Routur'a internet gitmiyor sinyal gitmiyor yani bu yüzden bridge modda kurulum yapamıyorum.
 
Merhabalar,

hangi ISP'den hizmet alıyorsanız teknik destek birimine danışabiliriniz fakat arkadaki authentication sistemi size bir kullanıcı adı şifre vermiş olması lazım, kullanıcı adı şifreyi yeni routera girmeniz gerekiyor. Eğer vermiyorsa büyük ihtimal arkada non-authentication sistemi vardır ve DHCP server otomatik bir IP vermesi gerekiyor. direkt router'ınızın WAN portu IP'yi alması gerekiyor. Eğer başarılı olamadıysanız şu yolu izleyebilrisiniz.
Modemi bridge moda almadan LAN üzerinden yeni almış olduğunuz router'ın WAN portuna ethernet kablosu bağlayarak ip aldırıp internete çıkartabilrisiniz.
 
Merhaba,

Hangi ISP'den hizmet alıyorsanız teknik destek birimine danışabiliriniz fakat arkadaki authentication sistemi size bir kullanıcı adı şifre vermiş olması lazım, kullanıcı adı şifreyi yeni routera girmeniz gerekiyor. Eğer vermiyorsa büyük ihtimal arkada non-authentication sistemi vardır ve DHCP server otomatik bir IP vermesi gerekiyor. Direkt router'ınızın WAN portu IP'yi alması gerekiyor. Eğer başarılı olamadıysanız şu yolu izleyebilrisiniz.
Modemi bridge moda almadan lan üzerinden yeni almış olduğunuz Router'ın WAN portuna Ethernet kablosu bağlayarak IP aldırıp internete çıkartabilrisiniz.

Normal şekilde bridge moda almadan yapınca hiçbir sıkıntı yok ama performans düşüşü olduğu için bridge moda almam lazım lakin bridge moda aldığım zaman infinty 401'den kesinlikle bir sinyal gelmiyor.
 
Kablonette herhangibir kullanıcı adı/şifre girmeniz gerekmiyor. Modemi fabrika ayarlarına döndürün. US ve DS ışıkları mavi yanacak ve yeniden başlayacak. Yaklaşık 5 dakikalık bir güncelleme yapacak. Normale döndükten sonra tekrar deneyin. Aynı sorun olursa Netmaster (modem firmasını) müşteri hizmetlerini arayın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı