Rehber İngilizce nasıl öğrenilir?

@Asdasgudas o gramer yapılarını bilmeden dalarsan karşına bilmediğin bir sürü yapı, kural çıkacak ve kafan karışacak, o yüzden benim kendi fikrim, görüşüm ve tavsiyem önce onların öğrenilmesi gerektiği. Belli bir seviyeye gelmeden dublajı İngilizce yaparsan konuşulan çoğu kelimeyi kulağın seçemiyor o yüzden Türkçe dublaj İngilizce alt yazı önerdim, bu şekilde izlersen genel olarak yeni cümle yapılarını ve kelimeleri öğrenebileceksin, kelimelerin telaffuzları ve anlama için o dediğim voscreen uygulaması var, dublajlı dizi, film izlemek yerine ben onu tavsiye ediyorum. Düzgün eleştiri yaptığın için teşekkürler.

Elias-Cloud benim de dizideki en sevdiğim 2. şarkı. :D
 
@Asdasgudas o gramer yapılarını bilmeden dalarsan karşına bilmediğin bir sürü yapı, kural çıkacak ve kafan karışacak, o yüzden benim kendi fikrim, görüşüm ve tavsiyem önce onların öğrenilmesi gerektiği. Belli bir seviyeye gelmeden dublajı İngilizce yaparsan konuşulan çoğu kelimeyi kulağın seçemiyor o yüzden Türkçe dublaj İngilizce alt yazı önerdim, bu şekilde izlersen genel olarak yeni cümle yapılarını ve kelimeleri öğrenebileceksin, kelimelerin telaffuzları ve anlama için o dediğim voscreen uygulaması var, dublajlı dizi, film izlemek yerine ben onu tavsiye ediyorum. Düzgün eleştiri yaptığın için teşekkürler.

Elias-Cloud benim de dizideki en sevdiğim 2. şarkı. :D
Hocam aslında tam açıklamasını yapmayı unuttum. Mesela if yapısı kullanacağız if+Özne+Verb2+Nesne şeklinde yapılabilir. Yani kalıpları o şekilde direkt vermek yerine bu şekilde çok daha kolay. İstediğimiz kalıba uydurabiliyoruz. Bunu bir Amerikalı hocamız anlatmıştı. Size gramer eğitimi vermeyeceğiz bu kadarı yeterli diyerek sene boyunca derslerde sohbet etmiştik. Şahsen bir çok İngiliz ve Amerikan arkadaşım var nasıl bu kadar sürede gelişme katettiğimi sorduklarında bunu anlatıyorum bana hak veriyorlar. Zamandan fazlaca ayırarak çalışılması gereken bir konu değil. Dublaj konusunda hepimize nasıl kolay gelirse o şekilde öneriyoruz. Bu gayet normal bir durum.
 
Dizi ve filmler hakkında şundan bahsedeyim. İngilizce dizi/filmler "native" yani ana dili İngilizce olanlar için hazırlanır. İçerisinde deyimler ve o yılların gündeminden replikler bulunur. Yani belli bir seviyeye gelesiye kadar dizi/film izlemenizi tavsiye etmem.

Diyelim ki belli bir seviyeye geldiniz. Diğer gördüğüm yanlışlardan birisi önce bölümü Türkçe altyazı sonra İngilizce altyazı ve en son altyazısız seyrediyorlar. Fakat gerçek hayatta birisi ilk önce Türkçe altyazılı konuşup sonra İngilizce altyazı en son altyazısız konuşmayacak. Direkt pat diye İngilizce konuşacak. Ayrıyeten ilk önce Türkçe altyazı ile seyrettiğinizde aslında cümleyi ezberlemiş oluyorsunuz. Sonra karşınıza İngilizce hali gelince kafanızda çeviri yapıp dil sürecini olumsuz etkiliyorsunuz.

Bir çok dil bilimcinin tavsiyesi olarak, ilk önce altyazısız sonra İngilizce altyazılı ve en son Türkçe altyazılı izlemenizdir. Bu konu hakkında English With Zack kanalına göz atabilirsiniz.
 
Selam millet, forumda İngilizce ile sorun yaşayan bazı arkadaşlar görmeye başladım ve yazılım öğrenmek isteyenler için de gerekli o yüzden bir rehber yapayım dedim. Ben lise son, dil öğrencisiyim, 3 yıldır İngilizce kurslarına gidiyorum ve yabancı öğretmenlerden ders alıyorum, tecrübelerimi ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Rehberdekileri yaparak tamamen öğreneceksiniz demiyorum ama epey yol kat edip belli bir seviyeye geleceksinizdir diye düşünüyorum, adım adım anlatacağım, hadi başlayalım.

Temeli tamamen sıfır olanlar varsa önce VocaGarden sitesinden A1 bölümündeki kelimeleri öğrensin.

1-)Gramer:
Arkadaşlar önce grameri aradan çıkarmamız gerekiyor, bazı dilbilimciler önce kelime ve cümle kalıpları öğrenilmesi gerektiğini söylüyor bazıları gramer, ben de ilk gramerin halledilmesi gerektiği taraftarıyım, çünkü ilk cümle kalıplarına, kelimelere dalarsanız sürekli bilmediğiniz kurallar çıkacak ve kafanızı karıştıracak, o yüzden önce bunu bir halledin, YouTube üzerinde milyon tane video var, hangisinden izleyeceğiniz size kalmış ben size gerekli temel konuları yazacağım siz uygun bulduğunuz bir kanaldan izleyip bitirin ardından İngilizce bir soru bankasından testlerini çözüp pratik yapın, kitap olarak önerim ELS Inside and Out, temelden zora doğru çok güzel bir şekilde öğretiyor, biraz pahalı ama kitapçılarda vs. uyguna bulursunuz diye düşünüyorum, bu olmadı herhangi bir soru bankası veya internet üzerinden de test çözebilirsiniz,

Konular:
Pronouns
Tenses
Modals
Passives
If-Wish Clauses
Relative Clauses
Noun Clauses
Gerund Infinitive
Adjective Adverbs
Conjunctions
Quantifiers
Prepositions

Bu konuları bitirmek için kendinize 4-5 gün zaman tanıyın direkt hücum etmeyin kafanız karışır, önce 1 konuyu bitirin üstüne tekrar yapıp test çözün. Konu anlatımı için tavsiye YouTube kanalı:
Biraz temeliniz var ise - Hakkı Şahin
Temelim hiç yok sıfırım diyorsan - 1-)Etkili Pratik İngilizce 2-)Özer Kiraz,

2-)Kelime-Phrasal Verb:
En önemli kısım bence burası çünkü Gramer'de üstat bile olsan kelime olmadan konuşamaz ve anlayamazsınız, kelimeyi nereden bulacağız derseniz önce benim attıklarımı öğrenin ondan sonra dizi, film, oyun karşınıza çıkan her kelimeyi bir deftere not edin. Bu kelimeleri sürekli okuyup ezberlemeyeceksiniz öyle olursa gördüğünüzde hatırlarsınız ama konuşurken aklınaza gelmez ve kullanamazsınız o yüzden kelime öğrenirken cümle kurup o kelimeyle pratik yapmanız gerek, kendi kendinize o kelimeyi kullanarak cümleler söyleyin öyle yaptıkça aktif olarak kullanabilir hale gelirsiniz, Google arama çubuğuna kelime ve yanına in sentence yazın, örneğin (difficult in sentence) böyle yapınca İngilizce anlatımı çıkacak anlayamazsanız Google çeviri ile bakabilirsiniz, ilk öğrenmenizi tavsiye ettiğim kelimeler ve phrasal verbler:


3-)Listening:
Konuşulanları anlamanız için iyi bir listening olması gerek, bunun için benim verebileceğim en büyük tavsiye her gün 1 saate yakın VoScreen'den pratik yapmanız, tamamen ücretsiz, telefon ve bilgisayardan girilebiliyor, bu uygulamada İngilizce kısa bir video gösteriliyor sonra size iki seçenek veriyor doğru Türkçe cevabı buluyorsunuz, sonra cevabı işaretlediğinizde İngilizce metni de geliyor, benim önerim her videoyu en az 3-4 kez İngilizce metni okuyarak dinleyin bu listening konusunda gerçekten çok işe yarıyor. Onun dışında sevdiğiniz İngilizce şarkıların çevirisini açıp şarkıyı dinlerken okumanızda çok etkili, bunlar kelimelerin hem nasıl telaffuz edildiğini öğretir hem de anlamanızı geliştirir.

4-)Speaking:
Evet geldik en sinir bozucu konuya, üsttekilerin hepsini dört dörtlük yapsanız da pratik yapmadan konuşamazsınız, bunu nerede yapacağız derseniz, cambly uygulamasından veya bir kursa giderek oranının speaking sınıfından, ama para ödemeniz gerekecek, onun dışında evde kendi kendinize de yapabilirsiniz veya arkadaşınız kardeşiniz varsa, bir şekilde yolunu bulup yapmanız gerek, size kalmış.

Yapmanızı önerdiğim şeyler:
Yabancı dizi veya film izlerken bunu Türkçe dublaj İngilizce alt yazı yaparsanız daha verimli olur kelime bilginiz artar, İyi bir seviyeye gelmeden İngilizce dublaj yaparsanız çoğu kelimeyi anlayamayacaksınız, dediğim gibi dublaj Türkçe, alt yazı İngilizce olacak. İngilizce kitap okuyun ve bilmediğiniz kelimelerini çıkarıp çalışın. En en en önemlisi belli bir seviyeye geldikten sonra aşağıya bıraktığım kanaldan izleyebildiğiniz kadar çok video izleyin. Technopat İngilizce bölümünde de birbirinizle pratik de yapabilirsiniz.


@Zeuszeus2023 @Melihh35
seviyen nedir c1-c2?
 

Geri
Yukarı