iPhone 15 Pro'yu 65W Xiaomi adaptörüyle şarj etmek sorun yaratır mı?

BerkerS

Decapat
Katılım
27 Nisan 2022
Mesajlar
504
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5 5600 | Anakart: ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II | Ekran Kartı: Asus DUAL RX6700XT | RAM: 32GB | PSU: High Power 600W 80+ GOLD | Klavye: BlitzWolf® BW-KB2
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Yeni cihaz aldım ancak bildiğim kadarıyla kutusundan adaptör çıkmıyor, bu sebeple bir süre evde bulunan Xiaomi 65W adaptör ile şarj edersem sorun olur mu?

Sorun olursa hangi adaptörü satın almalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir sorun olmaz. Ben Anker marka 100W adaptör ile aylardır şarj ediyorum. Batarya ömrü kısalır diye de korkma. USB-C standardı her şeyi değiştirdi. Telefon kendisi karar veriyor ne kadar ve ne hızla enerji çekeceğine 😉
 
Aynı standartlarla üretilmesi farklı şeyler hocam. Ayrıca bahsedilen şarj aleti 65W. Ne olursa olsun telefonların kendi adaptörleriyle şarj edilmesi gerekir aksi takdirde pil ömrü daha kısa olucaktır.
Söylediğinizde haklısınız fakat bu gayet olağan ve doğal bir şey , apple neden telefonlarına 20W üstü adaptör vermiyor sebebi çok basit ağır dolsun diye bir nevi satış politikası , fakat android özellikle Mi tarafı hızlı şarj veriyor telefonlar yüksek voltajlarda şarj oluyor eee hızlı dolan pil zaten çabuk yıpranır bu pilin doğasında var VAKİT = NAKİTTİR ya ağır doldurursun 1 kere kullanırsın ya hızlı doldurursun 2 kere kullanırsın tercih senindir .
 

Geri
Yukarı