İstatistik vs matematik

Hangisi ?


  • Oy verenlerin toplamı
    24
Açıkçası ben artık öyle düşünmüyorum tamamen kişide bitiyor, eğer yaptığın işte çok iyi olursan ne güzel bana biyomedikal ya da istatistik gelecek ikisinde de elimden geleni yapacağım en iyisi olmak için.

İstatistiğinde sıralaması artıyor, daha 2 yıl önce 190k idi şu an 99k sanırsam YTÜ

Eki Görüntüle 1887139

Maaşların az olmasına bakma 2020 verileri.
sıralamada müthiş bir artış var gerçekten. insanın istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur yolunuz açık olsun. maaşlar da o zamana göre gayet iyi, hele yurt dışında çalışmak daha güzel olur. (şu alıntı işini çözemedim, yanlış yere yazmış olabilirim)
 
Sizce orta-kötü bir üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak mı yoksa kaliteli bir üniversitede istatistik okumak mı daha mantıklı?

Kesinlikle bilgisayar mühendisliği. İstatistik abartılan, sektörde karşılığı denildiği kadar olmayan bir bölüm. Sadece veri bilimi alanında yazılım ile kısmen kesişiyor, ancak geri kalan yazılım pozisyonları ile istatistik bölümünün eğitiminin bir alakası yok. Ona göre tercih edeceksen et. Her türlü bilgisayar mühendisliği daha iyidir, istatistik bir bilgisayar mühendisliği alternatifi değildir. Eğer mühendislik tutmuyorsa ve yazılım eğitimi almak istiyorsan istatistik yerine bilgisayar bilimleri veya bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümlerini tercih etmenizi öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı