Kahve dökülen bilgisayar açılırken bip sesi geliyor

BERO12

Centipat
Katılım
18 Kasım 2022
Mesajlar
240
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Az önce bilgisayara kahve döküldü. Ben de hemen kapatıp ters çevirdim. Yarım saat sonra tekrar açtığım zaman bu bip sesi geliyordu.
Nasıl çözerim bunu?
 
Bilgisayarın içine girdi ise bilgisayarı daha geri açmayın ve en önemlisi pilini çıkarabiliyorsanız çıkarın genelde arka kapağı açınca anakarta takılan küçük bir fişi olur ve ilk iş bir bilgisayar servisine gidin kartı temizlesin duruma göre açılsa bile temizlenmeyen anakart ilerki dönemlerde lehimlerin çürümesi ile daha kötü bir duruma gelecektir , pil işine bi youtube' dan bakın marka model yazarak sökümleri vardır.
 
Bilgisayarın içine girdi ise bilgisayarı daha geri açmayın ve en önemlisi pilini çıkarabiliyorsanız çıkarın genelde arka kapağı açınca anakarta takılan küçük bir fişi olur ve ilk iş bir bilgisayar servisine gidin kartı temizlesin duruma göre açılsa bile temizlenmeyen anakart ileriki dönemlerde lehimlerin çürümesi ile daha kötü bir duruma gelecektir, pil işine bir YouTube'dan bakın marka model yazarak sökümleri vardır.

Eski modellerden pili ayrı parça şeklinde.

Elimden geldiği gibi temizledim bilgisayarın içini şu an hiç bip sesi gelmiyor görüntüde gelmiyor.
 
Son düzenleme:
Eski modellerden pili ayrı parça şeklinde.

Elimden geldiği gibi temizledim bilgisayarın içini şu an hiç bip sesi gelmiyor görüntüde gelmiyor.
Dostum yapabileceklerini söyledim nereye geldiğinine bağlı suyun şans anakartın etrafında şeffaf koruma kılıfları var, işlemci vs soketlere aralara giren su hemen kurumaz , eğer devamlı voltaj olan devrelere geldi ise elektrolizden direk köprü atar lehimler , kısa devre olur bu yüzden en önemli olan şey gücü kesmek , kahve döküldüğü anda kablosunu çekip pili çıkarsaydın muhtemelen 2 3 gün kurumadan sonra çalısırdı. Anakart pcden sökülecek krozyon varsa silinecek alkol ile yıkanıp denenecek su hasarına yapılan tamirlerde garanti verilmez bu arada.
macbook sıvı temas.png


1 2 saatlik su hasarı bu.
 

Geri
Yukarı