Kimse beni umursamıyor

Katılım
24 Ocak 2022
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sınıfta, evde, okulda her yerde yalnızım ve kimse beni takmıyor. Herkes konuşup kaynaşıyor ama ben bir şey deyince bazen cevap bile alamıyorum. Arkadaşlarım vardı eskiden ama oldukça azaldı. 2 arkadaş grubum vardı şimdi ise 2'si de yok. Sadece kız arkadaşım ve tatilde dışarı çıkabileceğim insanlar var. Küçük kardeşim bile bana saygısızlık yapıyor. Ailemden bile bazen cevap alamıyorum. İnsanlar benimle mümkün olduğunca az konuşuyorlar. Çoğu zaman hep ben dışarı çıkalım derim. Instagram'da 140 takipçim var ve yarısı zaten eski arkadaşlarım. Hayatın tadı kalmadı vallahi bıktım. O kadar yazdım ama siz bile cevaplamadınız…
 
Son düzenleme:
Hocam yapıcı olmak gerekirse insanlar belki sohbetinizi beğenmiyor olabilir, onu değiştirmekle başlayabilirsiniz; yeni hobiler ve yeni uğraşlar edinin. Oradan insanlar tanıyın. Mesela ben motorla ilgiliydim ve çok fazla motorcu arkadaş edinmiştim. Kulüplere katılın, eğer ilçenizde vs. var ise. Etkili sohbet videoları izleyin, ya da en iyisi Cem Yılmaz veya Hasan Can Kaya izlemek olabilir. Türk toplumunun iletişim çekirdeği bu adamlar. Bu adamların sohbetini kavrarsan, senin de sohbetin muhabbetin sevilir diye düşünüyorum. Bir de 140 takipçi muhabbeti saçma. O zaman herkese açık bir hesap aç, gündem olan içerikleri üret; takipçin olsun, onlarla kaynaş-konuş. İnstagram'da takipçi kasmak çok motive edici ve emek isteyen bir iş. Hem yeni yeni insanlar da tanıma fırsatınız oluyor sektörünüzden. Şimdilik bu kadar, umarım hakkınızda hayırlısı olur.
 
Hocam yapıcı olmak gerekirse insanlar belki sohbetinizi beğenmiyor olabilir, onu değiştirmekle başlayabilirsiniz; yeni hobiler ve yeni uğraşlar edinin. Oradan insanlar tanıyın. Mesela ben motorla ilgiliydim ve çok fazla motorcu arkadaş edinmiştim. Kulüplere katılın, eğer ilçenizde vs. var ise. Etkili sohbet videoları izleyin, ya da en iyisi Cem Yılmaz veya Hasan can kaya izlemek olabilir. Türk toplumunun iletişim çekirdeği bu adamlar. Bu adamların sohbetini kavrarsan, senin de sohbetin muhabbetin sevilir diye düşünüyorum. Bir de 140 takipçi muhabbeti saçma. O zaman herkese açık bir hesap aç, gündem olan içerikleri üret; takipçin olsun, onlarla kaynaş-konuş. Instagram'da takipçi kasmak çok motive edici ve emek isteyen bir iş. Hem yeni yeni insanlar da tanıma fırsatınız oluyor sektörünüzden. Şimdilik bu kadar, umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Cevabın için teşekkürler dostum. Sohbetimin sarmadığını bende düşünüyorum. Yeni hobi için para lazım ama şu aralar hep bi' borç içindeyiz. 18 yaşına gireceğim yakında ve büyüdüğüm içinde klüplere girebileceğimi sanmıyorum. Belediye takımına girmeye çalıştım ama olmadı. Burhaniye gibi küçük bir yerde çok bir alternatifim yok. Takipçi konusuna gelirsek; çevremdeki insanlar arkadaşlarını ekliyor ve 400 500 takipçileri oluyor, yani burada konu arkadaşlarımın sayısı. Stand-up izlemekse faydalı olabilir gibi geldi.
 
Kimseye kendini kabul ettirmek zorunda değilsin. Çevrendeki insanların çoğunluğu ile içli dışlı olmak zorunda da değilsin. Fakat bu, sosyal bir insan olmak için kendini geliştirmen gerektiği gerçeğini bir kenara bırak anlamına gelmiyor. Sen elinden geleni yapacaksın, sosyal anlamda kendini geliştireceksin. Fakat hayatının bazı dönemlerinde yalnız kaldığın, çevrende kimse ile konuşmadığın, kalabalığın içinde kimsesiz hissettiğin zamanlar olabilir. Bu zamanlarda, sosyal bir insan olsan da bu duyguları yaşanan normaldir. Belki yerini değiştirmen gerekiyordur. Yeni bir mekan, yeni insanlar... Herkesin yeni bir sayfa açma şansı tabii ki olmuyor ama, yine de tebdilimekan'da ferahlık vardır her zaman.
 
Seninle konuşmayan umursamayan insanlarla konuşmaya çalışmayı bırak ailen dahil daha da değersiz görülürsün ve bu durum devam eder konuşmaya çalışmaya devam edersen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı