Laptop ve modem için UPS önerisi

UPS'ler genelde masaüstünü 15 dk götürüyor loptobuda oyundayken 20dk götürür, senin dediğin gibi 4 saat götüren UPS'ler pahalı ve maksadı farklı olanlar, bende satmayı düşündüğüm bir modifiyeli UPS var tam karar vermedim ama lfp batarya koyduk içine 10 yıl ömür diyorlar sessiz bir fan masaüstünü 1 saatten az fazla götürüyor modemi herhalde 9 10 saat götürür ama söyle bir durum var saha dolabınında elektiriği giderse net kesilir.

Hocam laptoplar 20 dakika götürdüğüne emin misiniz benim bildiğim kadarıyla laptoplar çok fazla güç harcamıyor bu yüzden de daha fazla dayandırması gerekmiyor mu UPS'un.
 
Hocam laptoplar 20 dakika götürdüğüne emin misiniz benim bildiğim kadarıyla laptoplar çok fazla güç harcamıyor bu yüzden de daha fazla dayandırması gerekmiyor mu UPS'un.
Şöyle söyleyim piyasa giriş seviyesi her ups'de kursun asit akü var ve bunlardan çekilen güç artıkça akünün verdiği etiket değerinin örneğin 9 amperlik bir akü varsa 3 5 ampermiş gibi davranıyor oyun oynadığında 100w çekse 9 amperlik bir akünün 25 dkyı aşacağını sanmıyorun . Piyasadaki giriş seviye upslerin çoğu elektirik gittiğinde yapılan iş yarım kamasın diye kaydedip bilgisayarı kapatmak için . Öyle araba aküsüne bağlayıp 1 2 saat oyun oynasan bile bu sefer cihazda ısınma başlıyor çünkü hepsini denedik :) bende fsp nin vardı kendi aküsü ile 2 yıl kullanamadım sık kullanıldığında akü de cortluyor 12v 12amper lfp batarya kurduk birde 2 devirli fan yaptık o bile 1 modem 1 masaüstü 1 monitor , 1 saat 15 dk filan gidiyor anca.
 
Şöyle söyleyim piyasa giriş seviyesi her UPS'de kursun asit akü var ve bunlardan çekilen güç artıkça akünün verdiği etiket değerinin örneğin 9 amperlik bir akü varsa 3 5 ampermiş gibi davranıyor oyun oynadığında 100W çekse 9 amperlik bir akünün 25 dkyı aşacağını sanmıyorun. Piyasadaki giriş seviye UPS'lerin çoğu elektrik gittiğinde yapılan iş yarım kamasın diye kaydedip bilgisayarı kapatmak için. Öyle araba aküsüne bağlayıp 1 2 saat oyun oynasan bile bu sefer cihazda ısınma başlıyor çünkü hepsini denedik :) bende FSP'nin vardı kendi aküsü ile 2 yıl kullanamadım sık kullanıldığında akü de cortluyor 12v 12amper lfp batarya kurduk bir de 2 devirli fan yaptık o bile 1 modem 1 masaüstü 1 monitor, 1 saat 15 dk filan gidiyor anca.

Anladım hocam siz ne önerirsiniz peki günde yeri geliyor 10 saat elektrik kesiliyor.
 
Mesajlara yatmadan bi bakıyorum o yüzden gün aşırı dönüyorum .Biraz teknik bilgi olarak vericem ama bana göre tek seceneğin var ikinci el sitelerinden aküsü bitmiş iyi bir ups bulup onu benim gibi lfp batarya yerleştirmek , upsler içindeki 12 voltu 220 cevirir bunun 2 yolu var ya trafo olacak içinde yada smps inverter . İnventer olan sistem daha verimli ve daha yeni bir sistem fps nin 1kw champion modelini aküsüz alıp 1.5 2ye bulunabilir buna 2 binliraya pil yaptıracaksın 4, 5 günlük 10 saat götürecek bir sistem olabilir bu şekilde . Hazır olarak almak istersen böyle bir ups 10 15binlira rahat bulur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı