Laptop vs masaüstü

APU sistem işimi görür mü orta ayarlarda oynayan biriyim 120-140 FPS işimi görüyor. Uzun süreli olur mu yani APU sistem.

8600G iGPU ekran kartı olarak GTX 1650'ye yakın güçte. Ayrıca ileride ekran kartı almak istersen RTX 4070'i bile rahat besleyecek güçte bir işlemci.
 

Şöyle bir şey önerebilirim DDR5 apu sistem. Fazla güç tüketmez. Tabi ben verdiğin bütçeye göre kasa verdim o bütçeye monitör ve ekipman dahilse ona göre önerelim bilgi verirsin.

Bu kasada hemen hemen her oyunu oynarsın ileride rami de 32 yaparsan.
Bu sistem yeterli olur mu?
 
Öncelikle Masaüstü daha performanslıdır. gerekse soğutma bakımından gerekse bileşenler bakımından. Çoğunluk Laptop'u sık sık seyahat ediyor diye alıyor. sizde sık sık seyahat eden birisiyseniz ve ya işiniz bunu gerektiriyorsa Laptop almanız daha sağlıklı ve daha yararlı bir tercih olacaktır.

Ayriyeten yeni nesil oyunlar oynamıyorsunuz sanırım. bu durumda leptop alabilirsiniz. o fiyat bandında iyi bir hazır sistem çıkmaz diye biliyorum. şayet bütçeyi biraz artırırsanız ancak o zaman olur.
 
İlk kez klavye tuşunun elde kaldığını duydum. Monster Excalibur falandır herhalde. Tabii bu klavye sipariş etmiş olduğum için beni mutlu etti. Bu sorunu yaşamam :D
Harici klavye daha iyi oluyor özellikle masaüstü kullanıcısı olup laptopa geçerken. Laptop klavyesi narin oluyor genelde ve sert tuşluyormuş gibi hissediyorsunuz.
 
Günde bir iki saat LoL oynayan birisiyim. Elimde şu an MacBook Air M.2 var bundan da LoL oynayabiliyorum gayet rahat bir şekilde ve iyi bir fes ile 5 aydır oynuyorum. Ama ileride sistemin yavaşlamasından korkuyorum o yüzden. LoL'ü rahat oynatacak bir masaüstü veya Gaming laptop mu daha mantılı olur? Bütçe 15 b TL ama 18 bine de esnetebilirim.

Hocam masaüstü alın her yönü ile daha iyi.
 

Geri
Yukarı