Laptopların malzeme kalitesi neden kötü?

directorscut

Hectopat
Katılım
19 Mayıs 2020
Mesajlar
141
Dostlar merhaba, MediaMarkt, Teknosa ve Vatan'da genel olarak 50k altı laptoplara baktığımda çoğunun malzeme kalitesi çok kötü.
Mouse Pad'in çevresine hafif bastırdığınızda içeri doğru oynuyor ve bu çok sinir bozucu.
Tamam giriş seviyesi ürünlerde metal kasa beklemiyorum ama 40 bin TL'ye satılan laptopların da kötü kasaya sahip olması düşündürüyor.
Mesela önceden klavye, monitor, laptop, PC kasası vs daha kaliteli malzemeler kullanılarak üretilirdi.
Laptoplar arasında en iyi işi Apple yapmış gibi duruyor. Kasaları diğer laptoplara göre çok daha iyi.
Ama laptopta oyun da oynarım diyorsanız mecburen Windows'lu laptoplarda 70-100k bütçeye çıkmak gerekiyor.
Bu durum sizce de tüketiciye kötü kalitesiz mal satmak değil mi?

Görseldeki laptopu 2011'de kullanıyordum. Gerçekten donanım olarak güçlü olmasa bile malzeme kalitesi şimdiki modellere göre çok daha iyiydi.

resim_2024-05-10_161334393.png
 
40.000 TL dediğiniz fiyatta giriş seviyesi sayılıyor yerine göre, üst seviye modeller değildir çoğu karşılaştırdıklarınız.
 
Ülkedeki dövizden dolayı fiyatlar bu şekilde. Çoğu giriş seviyesi zaten. Bazıları da fiyatı daha fazla şişirmemesi için bazı modellerin kasa kalitesini üst düzey yapmıyor.
 
40.000 TL dediğiniz fiyatta giriş seviyesi sayılıyor yerine göre, üst seviye modeller değildir çoğu karşılaştırdıklarınız.
Evet haklısınız aslında. Doğru bir hesap olmayabilir belki ama 2011'de ben 1200 liraya almıştım Hp laptopu. 40 bin tl şuan yine bu rakamlara denk geliyor sanırsam. Ama hocam yine de eski ürünlerin malzeme kalitesi çok daha iyi değilmiydi sizce de? Ramı 4gb di ama kasaya bastırınca da içeri çökmüyordu en azından
 
Evet haklısınız aslında. Doğru bir hesap olmayabilir belki ama 2011'de ben 1200 liraya almıştım HP laptopu. 40 bin TL şu an yine bu rakamlara denk geliyor sanırsam. Ama hocam yine de eski ürünlerin malzeme kalitesi çok daha iyi değil miydi sizce de? RAM'ı 4 GB'di ama kasaya bastırınca da içeri çökmüyordu en azından.

Hocam 2011'de babamın aldığı laptopdaki kalite şu an çoğu laptopta yok. Yani keşke içide dışı kadar güzel olabilseydi :D
 
Malzeme demek biraz hatalı olmuş, kasa kalitesi diyelim. Anakartlar vs. gayet kaliteli çoğu eski modelde bile. 12-13 yıldır aralıksız her gün çalışan CQ57 model ve Toshiba C660 model laptoplar var iş yerinde, sadece HDD yerine SSD takviyesi yapıldı.
 
İşletim sistemi konusu tartışmasından bağımsız bu sebeple MacBook alıyoruz. Kasa kalitesi vs. muazzam güzel.

MacBook kadar kaliteli bir Windows PC almak istesek maalesef MacBook'tan daha pahalıya geliyor.

Ayrıca yurtdışında 300-400 dolarlık giriş seviyesi bilgisayarları da bize Min. 30.000 TL'ye satan distribütörlere de selam olsun.
 
Hocam eskiye kıyasla teknolojik cihazların kullanımı arttı o yüzden üretim arttı bu da doğal olarak fiyatlara ve malzeme kalitesine yansıdı. Her türlü teknolojik cihaz böyle sadece dizüstü bilgisayarlar değil ki.
 
İşletim sistemi konusu tartışmasından bağımsız bu sebeple MacBook alıyoruz. Kasa kalitesi vs. muazzam güzel.

MacBook kadar kaliteli bir Windows PC almak istesek maalesef MacBook'tan daha pahalıya geliyor.

Ayrıca yurt dışında 300-400 dolarlık giriş seviyesi bilgisayarları da bize minimum 30.000 TL'ye satan distribütörlere de selam olsun.

Laptopların kalitesinden yakınıp MacBook ile PC karşılaştırmanız çok garip. PC'lerin kullanım amaçlarıyla Mac'lerin kullanım amaçları aynı mı hocam? Mac tamamen mobility, sessizlik ve performans vadederken PC'ler fiyatları "daha erişilebilir" olsun diye bir şeylerden kısarak daha fazla performansa önem veriyor. Ayrıca yurtdışı fiyatı 300-400 dolar olan laptobu 30bin liraya satan birisini gösterir misin bana?
 
İlk cümlem zaten işletim sistemlerinden bağımsız demiştim. Kullanım amaçları farklı arada da bariz kalite farkı var demişim.

Diğer türlü de kaliteli bir PC almak istersek örneğin. Thinkpad P, l ya da Dell xps, Precision vs. bunlar da Apple'dan daha pahalıya geliyor.

Yurt dışı-TR fiyatı için de iki alışveriş sitesinden de bir örnek fotoğraf atayım. Bunun gibi çok örnek var zaten.

Wallmart’da 499 Dolar
Hepsiburada’da 29.750 TL
 

Dosya Ekleri

  • IMG_7079.png
    IMG_7079.png
    173,4 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_7080.png
    IMG_7080.png
    220,1 KB · Görüntüleme: 11

Geri
Yukarı