Çözüldü Last of Us çok kötü gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Enola Holmes

Picopat
Katılım
10 Eylül 2023
Mesajlar
180
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyunda DLSS FSR ikisi de kapalı ayarlar sonuna kadar açık açık olmayan bir şey yok film greni gibi ayarlar kapalı fakat bende görüntü iğrenç ve çok bulanık gözüküyor ve renklerde çok garip gözüküyor size şimdi normalde ve bendeki bir ara sahnelerin fotoğrafını göndereceğim pikselleşmeyi belki anlamazsınız ama karakter çok kötü gözüküyor bakın bir tane YouTube kanalından alınan fotoğraf videodan alındığı için görüntü yine orada da bozuk olabilir ama benimkiyle arasındaki farkı bariz yine de ortaya çıkıyor isterseniz o videoyu izleyip benimkiyle olan farkı daha net görebilirsiniz.
Oyunun tüm grafikleri Ultra ayarlarda neden böyle gözüküyor?

1714422056324.png
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-04-29 232012.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-29 232012.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 1.441
Çözüm
Hocam dediklerinizi yaptım oyun konuyu açarken kapalıydı dediklerinizi yapmak için açtığımda oyun bu şekildeydi sorun yoktu fakat hala DLSS FSR açık gibi karakterlerin böyle çizimleri yani yüz hatları sanki FSR'yi Ultra performansa almışım gibi sinir edici şekilde pikselleşiyor tabii siz fark edemiyorsunuz yine de yardımlarınız için çok sağ olun teşekkürler.

4060 Ti Gaming X i5 13400F 16 GB DDR5 RAM.

Anti aliasing ve keskinleştirme açın hocam.
İşlemcinin ısınmasının nedeni soğutucunun yetersiz olmasından kaynaklanıyordur. Düzgün bir soğutucu alırsan bu sorun düzelir. Gölgelendirici yüklemesinin uzun sürmesinin de nedeni HDD veya SSD kaynaklıdır. Hızlı bir SSD'de çok uzun sürmemesi gerekiyor ve zaten bir kere yapıyor bunu.

SSD çok hızlı gölgelendirici hemen indi. Onda sorun yok. İşlemci i513400F stok fan var yeterli değil değiştireceğim biliyorum. Sıcaklıklar da normal ama takılması bilgisayar arkadan render aldığı için normal değil mi? Çünkü hem Alt Tab'a alamıyorum, arkada duruyor ve işlemci %100 kullanılıyor. Umarım o yüzdendir 5 gündür gözüme uyku girmedi :( Sağ olun döndüğünüz için.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çözüldü demişsiniz ama lens flare ayarını kapatırsanız görüntü kalitesi daha da artacaktır. 1 sene önce oynadığımda görüntüyü inanılmaz bozuyordu o ayar.
 

Geri
Yukarı