Lenovo Z510 sadece şarjda açılıyor

Baberx7

Femtopat
Katılım
13 Eylül 2023
Mesajlar
50
RAM
8GB 4+4 DDR3
Ekran kartı
NVİDİA GT740M 2GB
İşlemci
İNTEL i5 4200M
2. bilgisayar olarak kullanıyorum. Yaklaşık 1 seneden fazla bu sorunu çekmekteyim. Artık sıkılmaya başladım. Laptopu şarja takmadığım zaman hiçbir şekilde açılmıyor. Şarja taktığım zaman 3 saniye güç ışığı yanıyor. Açılmaya çalışırken kapanıyor. Sonra tekrar açılıyor, sorunsuz bir şekilde kullanılıyor şarjdayken. Laptop, çalışır ve prize takılıyken şarjı söktüğüm zaman ise bataryasını kullanmaya devam ediyor. Bataryası ölü değil. Farklı farklı işletim sistemleri kurdum. Farklı SSD ve HDD kullandım. RAM arızası olabilir diye tek tek denedim, çift slot tek slot olarak ve bataryalı, bataryasız denedim olmadı. Bir türlü çözemedim. Sadece şarjda açılıyor. 3 saniye açmaya çalışıp kendisini kapatıyor. Sonra tekrardan kullanabiliyor. Kendi bataryasıyla açamıyorum bu sorun yüzünden laptopu yanımda taşıyamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Bana batarya kablosu arızası gibi geldi. Belki oksitlenmiştir, paslanmıştır. Laptopun altını açıp kontrol ettiniz mi hiç kablosunu?
Batarya girişlerinde Paslanma ve oksitlenme yok.Kabloları kontrol ettim kablolarda da bir sorun bulunmuyor.Kablo pin terminallerinde de paslanma oksitlenme yok.Tinerle temizledim pinleri yine aynı sorun devam ediyor.
 
Batarya girişlerinde paslanma ve oksitlenme yok. Kabloları kontrol ettim kablolarda da bir sorun bulunmuyor. Kablo pin terminallerinde de paslanma oksitlenme yok. Tinerle temizledim pinleri yine aynı sorun devam ediyor.

Statik elektrigini almayı denedin mi laptopun? Normalde RAM arızası gibi duruyor lakin degistirdigini belirtmişsin, anakarta lehimli mi RAM'ler?
 
Statik elektrigini almayı denedin mi laptopun? Normalde RAM arızası gibi duruyor lakin degistirdigini belirtmişsin, anakarta lehimli mi RAM'ler?

Statik elektriğini almayı denemedim. Dediğiniz çok iyi oldu aklıma hiç gelmedi. Birazdan deneyeceğim. RAM'ler lehimli değil. Aynı RAM'ları denedim yerlerini değiştir, tek tek kullanma, silgiyle temizle metodu. RAM'ları bilgisayar okuyor BIOS'tan baktım. RAM için bildiğiniz program var mı arızayı gösterebilen?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı