LGS için nasıl çalışılmalı?

Yok hocam yeterince bakıyorum PC'ye.
Peki sen bilirsin, şuan sadece matematik bakmanı öneririm netleri az önce gördüm kolay sorularla kendini motive edip tonguç vs dinlesen iyi olur,kendini nasıl tanıyorsan artık o kadarını bilemiyorum
Çok lüzumsuz oldu gibi bu mesajlar ama
tek sorunun deneme içinde de olabilir denemeyi bir korku değil de bir eğlence haline getirsebilirsen güzel olur (belki saçmalıyor diyeceksin) Sınavda babam beni parçalar değil de hedefime ulaşamam korkusuyla bakman gerek baban seni ne atabilir ne satabilir kendin kendine kızabilirsin ancak.
ve Örnek veriyorum hafta sonu Matematik dönem tekrarı yap başını kaldırmadan ve ardından Ankara yayınları varsa ilk soruları değil de konuların ortalarından çözmeye başlayabilirsin.
Konuyu anlayana kadar başını şişirmen tavsiyedir. (Ben de kapatacağım technopat hesabını bu kadar öneri verdik almanca çalışmadık sınavlar geldi😅)Kendine iyi bak.
 
Öncellikle kafam basmıyor ayaklarını bir bırakın. Yok öyle kafam basmıyor ben yeni nesil matematik sorusu çözemem falan filan. Şimdi ilk iş önce neyi yanlış yaptığınızı bulun ben neden bunu yapamıyorum diye bir düşünün. Bu dediğim düşünme matematik, fizik... gibi dersler, testler, sorular üzerinden değil de birazcık daha düzen, disiplin, çalışma adabı ile ilgili olmalı çünkü siz artık bu vakitten sonra ne yaparsanız yapın lise için iyi bir yerlere gelemeyeceksiniz bunun için artık çok geç ancak üniversite sınavı için değil. Evet, daha şimdiden üniversite sınavı için endişelenmelisiniz çünkü daha düzenli bir ders çalışma adabına sahip değilsiniz önce bunu kazanmalısınız. Bunun için de en iyi yol kendiniz ile ilgili düşünmek. Eğer okumazsanız ne yapacağınızı düşünmek, hayatın, sanayi ve fabrika işçiliğinin zorluklarını görmek bunlar hakkında düşünmek sonunda da hayatınızı nasıl kurtaracağınızın farkına varmak. Hayatınızı kurtarmak konusunda ise eğer akademik yollarla olmuyorsa (liseye kadar da olsa okumak zorundasınız bunu da söyleyeyim) sanatsal, edebi türlere olan ilginizi kullanarak bu alanlarda bir kariyer yapmak olabilir. Bunları değerlendirin sonrasında aynanın karşısına geçip kendiniz ile ilgili olan o hayatınızı değiştirecek kararları verin eğer gelecekte mutlu olacağınız bir karar verdiğinizi düşünüyorsanız hemen o kararı uygulamaya başlayın hiçbir şeyin yolunuzdan sizi döndürmesine izin vermeyin ve gerisini de (inanıyorsanız) Allaha (inanmıyorsanız) şansa bırakın.

Not : Yeni hayatınızda başarılar dilerim, kişisel deneyimlerim ile yazdığım bu mesajdan bir şeyler öğrenebilmenizi umut ederim.

Netlerin ne durumda ona göre biseyler yazabilirim
Netlerini vermiş zaten.
 

Geri
Yukarı