Liseden sonra ne yapılmalı?

Sonuna kadar katılıyorum. 24 yaşına geldim 3 tane üniversite kazanıp bıraktım keşke sadece zamanında bir meslek öğrenseydim diyorum. Geçmişe gitsem bunu yapardım.
Hangi ünilerde ne okudunuz? iyi üniversite zaman kaybı değildir.
Para halledilmiyor hocam dünyanın en zengini de olsak para paradır paraya ihtiyacı olmayan insan insan mıdır hesabı yani, gelir sorunumu halledemezsem giderlerimle hayatımın sonuna kadar borç ödemekten korkuyorum.
Hali hazırda borcunuz yoksa korkmayın. Bir şekilde iş bulur para kazanırsınız, en basitinden gidin bir kafeye "abi adam lazım mı?" deyin, belki tutar :D.
 
Hangi ünilerde ne okudunuz? İyi üniversite zaman kaybı değildir.

Halihazırda borcunuz yoksa korkmayın. Bir şekilde iş bulur para kazanırsınız, en basitinden gidin bir kafeye "abi adam lazım mı?" deyin, belki tutar :D.

Çevremdeki kafeler elbet eleman arıyor ama standart bir hayatım olsun istiyorum devlet dairesinde sabah 8 akşam 3 gibi standart bir iş aslında aklımda siyaset bilimleri okumak vardı ama başka illere gidip aileme yük olmak istemiyorum.
 
Bence paradan önemli konular var ya, para halledilir bir şekilde. Hayatını ne yaparak geçirmeyi istiyor onu düşünmesi lazım.

Bu konuda ona fikir veriyorum, fikirleri uygulayacak kişi kendisi.

Gençlerin çoğu şu an easy (masa başı iş) isteyişi var ama elini kirleten ustalardan olursa geleceği garanti altında olur.

Okul okunmalı ve insan kendini geliştirmeli, ama şunu okudum ve mecburen okuduğum işi yapayım demelerine gerek yok çünkü birbirinden değerli birçok meslek genç kardeşlerimizi bekliyor.

Bugün bir Matbaa'da bir ofset ustası 50-60bin TL arası ücret alırken yan haklarını da alıyor. CNC tezgah ustaları bu rakamın çok çok daha üstünde.
 
Önlisans bölümlere bak. Bilgisayar programcılığı vs. Hem maaşı iyi, hem sevebileceğin bir iş, hem de puanı düşük.
 
Önünde çizdiğin bir yol yok ise askere gidene kadar farklı farklı işler ile uğraşıp cebine harçlığını koy. Her sektörden biraz bir şey kaptıkça hangisine yatkın olduğuna kendin karar ver.
 
Memleketimin sanayisi okuldan kaçmak için giden, tas kafa kekoların olduğu, ağzı bozuk, saygısız insanların bulunduğu bir yer diğer memleketlerde durum nedir bilmiyorum ama sanayinin gelişmediği yerlerde sanayici olmak çok zor.



Sermayem yok.
Hangi şehirde olduğunuzu bilmiyorum ama İstanbul'da bir mesleğe gönül veren ve işine saygı duyan bir genç işi bırakmak istese de ustası bırakmaz.

Saygı ve sabır ile aşılan bir yol.
 

Geri
Yukarı