Lossless Scaling "Frame Generation" Desteği Getirdi

Efe Genç

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2018
Mesajlar
682
Makaleler
4
Çözümler
6
THS (geliştirici) 2.5.0.2 güncellemesi ile kendi geliştirdikleri LSFG 1.0 adında kare yaratma teknolojisini "Lossless Scaling" uygulamasına getirdi. Bu kare yaratma teknolojisini entegre grafik kartları dahil çoğu ekran kartında kullanabiliyorsunuz ki bende entegre grafik kartında test ettim. Uygulamanın içinde kendi geliştirdikleri "upscale" yazılımı olan LS1 (DLSS gibi makine öğrenimini baz alıyor) ile LSFG gayet iyi çalışıyor fakat bu kare yaratma teknolojisinin yeni olduğu ve hala geliştirilmesi gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.
"Lossless Scaling" uygulamasından biraz bahsedeyim. Uygulamanın Türkçe dil desteği var, içinde 8 tane "upscale" teknolojisi (NIS'de var fakat sürücü düzeyinde çalıştığı için eklemedim) barındırıyor. Aralarından en sık kullandığım AMD FSR ve LS1, ikisi de gayet iyi çalışıyor ama LS1 favorim. VRR, HDR gibi seçenekleri ayarlayabiliyorsunuz. Çalışma mantığı ise ekranda açık olan pencereyi, seçtiğiniz ölçekleme teknolojisini kullanarak monitörünüzün çözünürlüğüne ölçekliyor.
Geliştirici bu kare yaratma teknolojisini, ekran tazeleme hızının (60Hz gibi) yarısı (60HZ-30FPS gibi) performansını sabit veren (geliştirici bundan zorunlu diye bahsetmiş) durumlarda kullanmanızı söylüyor. Geliştiricinin belirttiği üzere "upscale" ile kullanmanıza gerek yok, kullanabilirsiniz de kullanmayabilirsiniz de.

Ben altta ki gördüğünüz seçenekleri seçtim (Kullandığım sistemin özelliklerini yazının en altında bulabilirsiniz.)
Ekran Görüntüsü (70).png

Valheim oyununda denedim, Lossless Scaling kapalı şekilde gördüğünüz gibi oynanabilir performans vermiyor (Valheim ayarları: 720p en düşük ayarlar, Render Scaling: %100)
1705343010644.png
Fakat Lossless Scaling açık şekilde (Birinci görseldeki ayarları kullandım) anında 2 kat FPS görmeye başladım. Giriş gecikmesini de AMD Radeon Anti-Lag sayesinde düşürdüm.
1705343381013.png

Tabii bu uygulamayı Valorant, CS2 gibi rekabetçi oyunlarda kullanmanızı tavsiye etmem çünkü banlanma ihtimaliniz yüksek. Onun dışında benim gibi tek oyunculu oyunlarda kullanabilirsiniz.

Özet olarak Monitörünüzün yenileme hızının yarısı kadar FPS veren oyunlarda DLSS/FSR alternatifi olarak kullanılabilir. Yeni olduğu için hala bazı görüntü hataları var fakat gelecek güncellemelerde geliştirici bu hataları düzeltecektir.

Sistem Özellikleri: AMD Ryzen 5 4500U & Radeon Graphics, 8 GB 3200MHz DDR4 bellek, XPG SX8100NP 512 GB SSD.
 

Geri
Yukarı