M1 MacBook Air'e oyun oynamak zarar verir mi?

mami1234

Kilopat
Katılım
24 Mart 2014
Mesajlar
546
Çözümler
2
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar M1 MacBook Air cihazımda crossover üzerinden neredeyse düzenli olarak FIFA 19, EU4 oynuyorum 1 seneye yakındır. Cihazın fanı yok çok da aşırı bir ısınma yaşadığımı söyleyemem, sıcaklığı kontrol etmiyorum ama oyun oynarken batarya sıcaklığı 44-45 derecelere çıkıyor. Forumda sıcaklığın doğrudan pil sağlığını düşürdüğünü okudum. Bu sıcaklıklarda bataryam zarar görür mü? Cihazda herhangi bir fan vs. de yok.
196 döngüde 90 pil sağlığım var ve cihaz 2.5 yaşında, durum normal midir?

Merak edenler için FIFA 19 düşük ayalar 1080p 150FPS civarı.
EU4 FPS bilmiyorum oynayanlar bilir zaman ilerdikçe FPS düşer ve modlu oynuyorum 1050 Ti sistemim vardı eskiden ondan iyi oynatıyor.
 
Pil sağlığınız ve pil döngünüz 2.5 yıl için fazlasıyla iyi. Bir sorun olacağını zannetmiyorum. İllaki pilin ısınması ömrünü etkiliyordur ama kullanımınıza engel bir etki olacağını sanmam. Yine de daha iyi bilen arkadaşlar cevaplayabilir
 
Anladım hocam ideal derece kaç acaba 45 derece pil için çok mudur
Ben HOI4'ü M2 Air ile oynarken güç tasarrufu modunda işlemci 45-50 batarya 27-35 derece arası oynuyorum. Cihaz henüz yeni 2 hafta bile olmadı o yüzden pil konusunda yorum yapamayacağım ancak güç tasarrufu modunu kapatınca işlemci 60 derecelerde olduğu için pek kullanmadım. O sıralardaki pil sıcaklığına bakmadım. Yine de olabildiğince düşük pil sıcaklığı her zaman idealdir, pil tepkimeleri ekzotermik olduğu için pilin ısınması anot katot potansiyel fark kapasitesini azaltır. 45 derece aşırı olmasa da pil için hatrı sayılır bir sıcaklık.
 

Geri
Yukarı