Monster Abra A5 UEFI kurulumunda Windows 10 USB'si okunmuyor

rackassy

Zeptopat
Katılım
6 Mayıs 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB (2x8GB) DDR4L 1.2V 2666MHz SODIMM
SSD veya HDD modeli
256GB XPG SX6000 PRO M.2 SSD PCIe 3.0 x4
Ekran kartı
4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1050 Ti 128-Bit DX12
Anakart
Intel® HM370 Express Chipset
İşlemci
Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H 2.2GHz>4.1GHz
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 2 ay önce kendim Windows 10 ISO dosyası oluşturdum ve Rufus 3.1 ile yazıp format atabilmiştim. Her ne olduysa dün laptop açılmadı, "otomatik onarıma hazırlanıyor" uyarısı çıktı. Bu çıkınca anladım tabii yine formatlık olduk neyse yine ISO dosyası oluşturdum (güncel olsun diye eskisini kullanmadım) Rufus 4 sürümü çıkmış bu sefer onunla yazdım, 1. sıraya daha önce yaptığım gibi UEFI USB keyi seçtim kaydet ve tekrar başlat dedim. Bir önceki formatımda 2 dakikada Windows 10 kurulum ekranı gelirdi ama dün 2 buçuk saat bekledim, ekranda Monster logosu var ve altında daireler dönüp duruyor bir türlü kurulum ekranı gelmedi. Farklı USB'lere yazdırdım, farklı USP portlarına soktum sonuç yine aynı.
Ön yükleme sırasını değiştirdim 1. sıraya UEFI USB hard disk aldım 2. sıraya UEFI USB key aldım yine olmadı. BIOS'u güncelledim o da olmadı. Daha 2 ay önce ne yaptıysam aynılarını eksiksiz birden fazla yaptım yine olmadı. Tek fark şiştiği için batarya teknik serviste çıkarıldı öyle geldi ama onun etkisinin olacağını düşünmüyorum.
Son çare olarak Windows 10 değil de Windows 11 yüklemeyi deneyeceğim, fakat izleyeceğim yollar yine aynı olacak bence yine görmeyecek.

Abra modelinde format atabilen ya da böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu aranızda? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
BIOS'ta SSD görününce sağlam mı oluyor?
Valla sorunu hiç orada aramadım, Bill Gates amcam bozuk olanı sisteminde göstermez diye düşünüyorum ama o da insan :) ne önerirsiniz, ssd'nin sağlam ya da arızalı olduğunu ortalama bir kullanıcı olarak nasıl anlarım ?
 
Yok dostum arıza falan, ben Windows'u tek parça SSD'ye kuruyorum bölmeden, BIOS'ta da SSD'yi falan görüyorum ona rağmen olmuyor.

BIOS'ta SSD görününce sağlam mı oluyor?

Vallahi sorunu hiç orada aramadım, Bill Gates amcam bozuk olanı sisteminde göstermez diye düşünüyorum ama o da insan :) ne önerirsiniz, SSD'nin sağlam ya da arızalı olduğunu ortalama bir kullanıcı olarak nasıl anlarım?

Ben daha önce karşılaştığım arızalardan yola çıkarak söyledim bunu. Elinde başka bir disk varsa onu bağlayıp format atmayı dene. Eğer sorunsuz format atılırsa sorunun diskten olma ihtimali yükselecek.

Ayrıca farklı USB portlarına USB'yi takarak denemeyi de unutma.
 
BIOS'ta SSD görününce sağlam mı oluyor?



Ben daha önce karşılaştığım arızalardan yola çıkarak söyledim bunu. Elinde başka bir disk varsa onu bağlayıp format atmayı dene. Eğer sorunsuz format atılırsa sorunun diskten olma ihtimali yükselecek.

Ayrıca farklı USB portlarına USB'yi takarak denemeyi de unutma.
SSD çalışıyor. Önyükleme sıralarını değiştirdim ve nihayet kurulum aşamasına geldim. Ama bu sefer de var olan SSD'yi 0 mb olarak görüyor. Intel sitesindeki rapid storage driver exe formatında, eskiden bu zipli olarak iniyordu.USB'ye atmam için zipli dosyalar lazım onu da bulamadım.Kafam da yandı zaten hocam driver aramaktan kör oldum, bırakacam bu işleri vallahi yoksa kırıp atacağım laptopu .
 

Dosya Ekleri

  • 20240506_211753.jpg
    20240506_211753.jpg
    111,1 KB · Görüntüleme: 6
  • 20240506_211810.jpg
    20240506_211810.jpg
    97,4 KB · Görüntüleme: 9
Hocam laptopun tam olarak modeli nedir?

Hocam Monster Abra A5 v13.4 var bende. 5 günün sonunda format atmayı başardım. İzlediğim adımlar şöyle oldu:
Boot optionda sıralamayı 1.Windows Boot Manager 2. UEFI USB key 3. UEFI USB hard disk, diğerlerini disabled olarak seçtim. Ekran "disk onarılıyor, bu işlem bir saatten fazla sürebilir " yazdı. Sonra laptop kendini başlatırken BIOS'a girip üstteki sıralamada birinci sıraya UEFI USB keyi aldım diğerlerini disabled yaptım ve SSD yükleme aşamasında gözüktü.
 

Geri
Yukarı