Okul okumadan iş kurmak mümkün mü?

Peki siz nasıl iş buldunuz okudunuz mu atandınız mı? Tecrübeleriniz neler? Herkese oku diyoruz ama dersleri anlamıyorsak sorun bizde değilki.
Keşke meslek lisesine gitseydim en baştan çok pişmanım en azından 1 meslek öğrenirdim.

Hocam ben diyorum ki siz şimdi liseyi bıraksanız ne olacak sanıyorsunuz ben onu anlamadım. En azından üniversiteyi bitirin daha sonra istediğinizi yapın çünkü sıfır sermaye ile iş kurmak neredeyse mümkün değil. Ayrıca kaldı ki yazılımcılıkda Unity veya Unreal Engine ile hazır bileşenler kullanarak oyun yapmaya veya Java falan öğrenmeye benzemez. Meslek lisesi konusunda haklısınız ama meslek lisesi sayesinde iş bulup para kazanmak daha kolaylaşıyor tabii üniversiteye gitmek gibi bir isteğiniz yoksa. Size tavsiyem dersi anlamıyorsanız yapabiliyorsanız en azından gerçekten bilinen ve önerilen düzgün bir dershaneye falan gidin. Oda olmuyorsa YouTube'da çok fazla içerik var. Kendinizi verdiğinizde başarabilirsiniz.
 
Dostum yazılımcılık internetten birkaç kurs izleyip benzer şablonlarda web siteleri veya oyunlar yapmak değil ki. Makine kodu nasıl anlıyor, bu dil diğerinden nasıl ve neden hızlı? Derlenebilir diller neler yorumlanabilir diller neler vs. birçok teknik konu var bilinmesi gereken. Eğitim sistemimiz gerçekten berbat ve ben de keşke meslek lisesinde okusaydım demiştim ancak dersleri anlamıyorsan anlamak için daha fazla çalışacaksın. Önyargın olduğu için nasıl olsa anlamıyorum deyip en baştan kaybediyorsun.

Yazılımcılık dediğimiz şey istikrar, sürekli öğrenme, sosyal beceriler de gerektirir. Kurumsal bir şirkette çalışacağın zaman her sabah toplantılar, scrumlar ve sprint dönemleri olacak, tek projede bir sürü insan çalışıyor ve koordinasyonun sağlanması gerekecek vesaire. Şirketler de işe alırken diyorlar ki bu kişi 4 yıldır istikrarlı biçimde bir kuruma sürekli gitmiş, çalışkan birisiymiş ki ortalaması şöyle, GitHub profiline bakarlar ve derler ki öğrendiklerini uygulamada da başarılı gibi.

En kötü mezuna kal, yapmak istediğin meslek yazılımcılık ise 2 sene Bilgisayar Programlama oku ve olabildiğince kendini geliştir. Sadece yazılımda da değil, yabancı dil falan da buna dahil. En önemlisi ise hepsini sertifika ile kanıtlayabilir durumda ol. Önlisanslar çok çekici değiller ancak hiç okumamandan çok daha iyidir.
Benim asıl sorunum, kaygım gelecek kaygısı işte her genç gibi. Hayat zor bunu tecrübe ettim o yüzden şimdi daha da kaygılıyım hocam işsiz kalmaktan çok korkuyorum ve asgari ücretle de çalışmak istemiyorum yanlış anlamayın asgari ücreti küçümsemiyorum. Ama TR şartları malum en az 35-40k aylık maaş beklentim. Ya da kendi işim olursa bu civarlarda para döndürmeyi umuyorum.
 
Dostum okumazsan sonun kasiyerlik, garsonlukla biter kesinlikle oku. Bende liseye giderken böyle düşündüm okulu umursamadım ve şu an iş bulmak imkansız. Bir hedef belirler ve onun üzerinden gerçekten ama gerçekten ilerlersen başarılı olabilirsin kendi işin, dükkanın veya geçimini sağlacak bir gelirin olur ama o motivasyonun bir kırılırsa bir de elinde boş bir lise diploması ile kalırsan dediğim gibi sonun benim gibi olabilir.
 
İlk önce kendi hayatını garantiye al sonra ticaret gibi işlere gir.

Benimde hedefim; KPSS Lisede iyi puan yapıp memurluğa girmek sonra memur maaşı ve kripto/borsa'yla aylık 60-70k kazanmak.

Aklımda kurmak istediğim markalar var ama maalesefki fazla bi para lazım.
 
Dostum okumazsan sonun kasiyerlik, garsonlukla biter kesinlikle oku. Bende liseye giderken böyle düşündüm okulu umursamadım ve şu an iş bulmak imkansız. Bir hedef belirler ve onun üzerinden gerçekten ama gerçekten ilerlersen başarılı olabilirsin kendi işin, dükkanın veya geçimini sağlacak bir gelirin olur ama o motivasyonun bir kırılırsa bir de elinde boş bir lise diploması ile kalırsan dediğim gibi sonun benim gibi olabilir.
Hocam ben okulu önemsiyorum sadece derslerim ve netlerim artmadığı için başka çözüm yolları arıyorum ama galiba haklısınız tek çözüm okumak
 
Hocam ben okulu önemsiyorum sadece derslerim ve netlerim artmadığı için başka çözüm yolları arıyorum ama galiba haklısınız tek çözüm okumak.

Aslında tek çözüm okumak değil sadece garantiye almak. Eğer bir ilgi alanın varsa spor olur başka bir şey olur ne bileyim müziğe ilgin vardır şu an popüler olan phonk müzik üretip yayınlayıp ciddi gelirler elde edersin ama bir ilgi alanın yok varsa da yeteneğim yok diyorsan kesinlikle oku.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı