Pilot Olmak Zor mu?

İstanbul 3. Havalimanı, kapatılan Atatürk Havilamanı'ndan yapılan uçuçlara göre zaman ve para israfı yapıyormuş diye duymuştum THY'de staj yapan bir tanıdığımdan. Devlet bu zararı karşılamak adına bir şey yapıyor mu? @painkiller
 
Ama sonuçta bunu okumak bile havacılığa ilgi duyduğunu göstermez mi? Mülakatta bu bölümü okuduğumu söylerim.
İlgi duyuyorsun tamam ama ne kadar ilgi duyuyorsun. Sonuçta senle beraber oraya gelen herkes ilgi duyuyor havacılığa. Onlar için önemli olan hayatını bu işe verecek kadar seviyor ve ilgileniyor olanı bulmak.
İstanbul 3. Havalimanı, kapatılan Atatürk Havalimanı'ndan yapılan uçuşlara göre zaman ve para israfı yapıyormuş diye duymuştum THY'de staj yapan bir tanıdığımdan. Devlet bu zararı karşılamak adına bir şey yapıyor mu? @painkiller
Aynen. Şu an için uçağın yerde geçirdiği süre, pist başına gitmek için katettiği yol, havada inmek için çizdiği rota çok daha uzun. Bunların hepsi de uçak için masraf. Benim arkadaşımın uçağı 20:00'dı. Pist başına vardıklarında saat 20:35'ti. Bana direkt saati çekerek gösterdi. Devletin bunun için sağladığı bir yardım yok. Her şey firmaların üstüne yük maalesef. Bu masraflar ve bazı başka masraflar yüzünden mesela şu an OnurAir firması yeni havalimanından Antalya'ya taşınma süreci içerisinde. AtlasGlobal de taşınacak diyorlar ama bakalım. THY dışında pek kimse kalmayacak sanırım orada. Pegasus da sanırım oradaki ihaleden çekilecekmiş bu gelişmeler yüzünden.
 
Ee ben çocukluğumdan beri ilgi duymuyorum ki bu sene ilgi duymaya başladım.
Sırf bu yüzden pilot olamayacaksam kalsın.
O, o kadar önemli değil. Yani ne kadar eskiden beri değil ne kadar çok istediğin önemli. Ayrıca bunu yaşam tarzı haline getirebilecek misin? Mesela bir ay boyunca her gün sabaha karşı 03:00'da kalkıp gece 22:00 civarı eve gelmeyi ve gün içinde sürekli uçak içinde olmayı, çalışmayı, dikkat etmeyi, odaklanmayı kaldırabilecek misin en basitinden?
 
O zaman bu işe girmek için çok erken senin için. Bir büyüğün olarak sana verebileceğim en büyük tavsiye şu an için bunları düşünmen. Çünkü bu öyle basit bir iş başvurusu gibi bir olay değil. Hem maddi hem manevi büyük bir yük taşıyan durum bu.
 
Neyse pilot olamasam da en azından havacılık ve uzay mühendisliği okurum.
Tabii ki. Yani havacı demek illa pilot olmak değil. Yerde de bir çok görev ve sorumluluk var bu sektörde. Pilotluk ayrı bir tutku.
 
Bu arada benim dediğim meslekte de vardiyalı çalışma var. Bazen gece çalışıyorlarmış. Aynı zamanda hem üniversite hayatında hem de iş hayatında fizik ve matematiği en iyi şekilde bilmek ve sürekli uygulamak gerekiyor. Yani oldukça zor bir eğitim var teorik olarak.
Zaten az sayıda üniversitede bulunuyor. En çok tercih edilen tabii ki İTÜ ve ODTÜ.
 
Bu arada benim dediğim meslekte de vardiyalı çalışma var.
E tabii. Havacılık sektöründe çalışma şartları vardiyalı ve 7/24'tür. Bunu kabul edeceksin en başta. Seyahat engelin olmayacak.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı