Elektronik R5 7500F RX 7800 XT sistem 30.999 TL / İncehesap Gaming Gecesi

Bir sorum var. Ben bu bilgisayarı stock bir şekilde aldım bir an önce indirim stok adedi tükenmeden alayım parça seçimi ile vakit kaybetmeyeyim diye ama sizce hata mı ettim anakart ve RAM ve SSD'ye bakınca yeterli gelmeyecek gibi duruyor sanki ileriki yıllarda. Tek tek bunları çıkar sat da zahmetli olur diye düşünüyorum.

Sizce siparişi iptal mi edeyim bir fikir verebilirseniz çok mutlu olurum
Ben kuzenim için bir sistem arayışındaydım ve bu sistem için uzun uzun düşündüm. Düzenledim ve sipariş ettim. Düşünürken de bir taraftan kampanya sayfasında sürekli stok kontrolü yaptım. Nihayetinde gönlümüze göre düzenledikten sonra sipariş ettim.

Üç parçayı kafaya takmışsın. SSD konusu çok önemli değil. İçlerinde en ucuzu. Ayrıca daha sonra kaliteli bir model alındıktan sonra o SSD'yi depolama diski yapabilirsin. Seçtiğin anakartın ikinci M.2 yuvası yoksa PCIe X1 adaptörü kullanılabilir. O da kullanılamaz ise bir NVMe USB dönüştürücü kutu alıp taşınabilir SSD yaparsın olur biter. Yani SSD her halükarda değerlendirilir. Ben de sonradan SSD değiştirmeyi iptal ettim bu sebepten dolayı.

Anakart ve RAM ikilisine geleyim. Ben RAM upgrade seçenekleri üzerinde düşünürken bir uçtan da hızlıca bir araştırma yaptım. Frekans ve CL değelerinin etkisi öğrenmeye çalıştım. DDR5'i ilk kullanan işlemci jenerasyonları içinde Intel tarafında çok fark göremedim. AMD'de ise sanki 5600 MHz üzerinde hiç fark yok gibiydi. Altta biraz fark vardı. Sonraki jenerasyon işlemciler DDR5'in hakkını verirse fark ortaya çıkabilir. Zaten rekabet yüzünden oldu bu olay. DDR5'e erken geçtiler.
Anakartın ise sunduğu özellikler önemli. En yakın fiyattaki B650 anakartın hız aşırtma imkanı sunmak dışında ne tür farkları var göremedim bile. Ancak daha fazlasına çıktığında fazladan M.2 yuvası sayısı, USB portları sayısı, MOSFET fazları gibi şeyler gelişiyor. Burası ihtiyaca bağlı bir şey. Ben kendisi için, ileride hız aşırtma yapma ihtiyacı olabileceğini, ikinci bir M.2 SSD'nin kesin alınacağı ve bunu adaptörsüz takabilmesinin iyi olacağını düşündüm. Kendisi de kablo çekmek istemediğini ve modem ile farklı odada olacağını belirtti ve MSI Pro B650S WIFI seçtim. Senin seçtiğinin de eksiklikleri çeşitli yollardan kapatılır. Yine de mevcut anakartın sonradan eksik hissettirirse değiştirebilirsin.

Bu sistem stok hali dahil iyi fiyattı. Hepimize hayırlı olsun. İptal etmene gerek yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı