Çözüldü Rk 61 bazı tuşları çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SerkanBurakG

Centipat
Katılım
6 Temmuz 2022
Mesajlar
251
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Rk 61 Almanya versiyonunu satın aldım çok karışık sayılar çalışmıyor Z tuşuna basınca ekran görüntüsü alıyor Z ile y yerleri değişik bayağı karışık anlayan varsa yardımcı olabilir mi?

1714672884070.png
 
FN + boşluk tuşu ile klavyeyi sıfırlamayı deneyin.
 
Çözüm
Ayarlar - zaman ve dil - dil ve bölge. Aşağıda attığım gibi dil seçeneklerin tıklayın. Aşağılarda klavyue dilini Türkçe Q yapın.

Veya FN+Space basılı tutabilirsiniz. Driverini yükleyip ayarlayabilirsiniz varsa.
 

Dosya Ekleri

  • 1714674221032.png
    1714674221032.png
    49,9 KB · Görüntüleme: 8
Tamam hocam oldu teşekkür ederim ve Bluetooth özelliği nasıl açıp kapatacağım bir de şarj dolup olmadığını nasıl anlayabilirim bilginiz var mı?
Klavyenin arkasında On/Off yazan yeri On haline getirin. Onun yanında B/G yazan switchi B'ye alın. FN+Q/W/E atamak istediğiniz tuşu basılı tutun eşleşme moduna girecektir bağlayabilirsiniz. Bağladıktan sonra her FN+Atadığınız tuş yaptığınızda otomatik bağlanacaktır. Şarj durumunu Windows'un bluetooth ayarlarında yüzde olarak görebilirsiniz. Tamamen şarj olduğunda space tuşu 5 kere yanıp sönecektir.
 
Son düzenleme:
Klavyenin arkasında On/Off yazan yeri on haline getirin. Onun yanında b/g yazan switchi B'ye alın. FN+Q/W/E atamak istediğiniz tuşu basılı tutun eşleşme moduna girecektir bağlayabilirsiniz. Bağladıktan sonra her FN+atadığınız tuş yaptığınızda otomatik bağlanacaktır. Şarj durumunu Windows'un Bluetooth ayarlarında yüzde olarak görebilirsiniz. Tamamen şarj olduğunda space tuşu 5 kere yanıp sönecektir.

Anladım hocam teşekkür ederim peki her şeyi nasıl tam çalışan hale getirebilirim sayılardaki kısayol tuşlarını nasıl kullanabilirim mesela FN 2 tuşuna bastığım zaman F2 çalışıyor ama diğer kısayol tuşlarını nasıl kullanacağım parantez ses açma kapama kısma vs. gibi şeyler çoğu tuş istediğim gibi oluyor ama klavyede 2 tane CTRL var bir tanesinde CTRL a yapıyorum oluyor ama 2 inci CTRL de yaptığım zaman olmuyor bir de nokta tuşu FN ile oluyor hepsini aynı şekilde nasıl düzeltip ayarlarım bir de kabloyu geçtiğim zaman b olanı g mi yapayacağım.

1714734720392.png
 
Son düzenleme:
@SerkanBurakG
Kullanım kılavuzunda kısayollar ile ilgili çoğu şey yazıyor. Kullanım kılavuzuna göz attıktan sonra aklınıza takılan soruları sorarsanız bildiğim kadarıyla cevaplarım. Kısaca söylemek gerekirse FN + enter ve FN + sol CTRL (Almanca olduğu için Stgr) tuşları ile kısayollar arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Biraz kurcalarsanız çözersiniz hepsini.
 

Geri
Yukarı