S23 Ultra vs iPhone 15

Bak şimdi geldim geri 15 Pro Max var bende. Kameranın aşırı derecede rahatsız edici korkunç bir sıkıntısı var ve Apple için bir kepazelik olmuş. Bir kere uygulamaların %99 ile uyumsuz. Barkod okutmada kepaze. Yakına odaklama yok her şey bulanık. Aptal Apple ana kameraya öyle bir minimum odaklama mesafesi koymuş ki bu kameranın fonksiyonunun yarısı çöpe gitmiş. Sensörü leş geniş açıya mahkumsunuz. Kendi kamera uygulamasında odaklayamayınca otomatik geniş açıdan makro çekimleri yapıyor bombeli ve bol karıncalı dandik fotolarla günü kurtarıyor ama uygulamalarda böyle bir özellik yok dolayısı ile uzak olmayan her şey bulanık ve barkodları daima uzaktan okutmak zorundasınız. Yakındaki bir nesneyi WhatsApp, Telegram yazışmaları sırasında hemen kaydetmeden hızlıca anlık gönderme imkanınız yok. Bunu kamera uygulamasından geniş açı ile çekip WhatsApp'a falan aktarmanız gerekiyor. Dolayısı ile konuştuklarınızla anı galeride depolamadan geçici çok paylaşan biriyseniz 15 Pro Max sizin için koca bir hiç. Hem kanser olursunuz hem de galeriniz gereksiz fotolarla dolar. Telefonun benim için tek getirisi şu an PUBG'de dünyanın en az ısınan telefonu ve uzaktan portre çekiminde iyi o kadar. 😁 XS Max da var bende ikinci el satış sitelerine onu bunu koyarken hala S10e ile çekiyorum. ISO'yu 50'ye alıyorum manuel odaklıyorum 5 senelik sensör teknolojisi farkı oluyor sana hiçbir şey. Gördüğünüz üzere ayarlar yazılım ve fonksiyonalite nasıl üstün geliyor. IPhone'da ne yazık ki bütün uygulamaları satın alsanız da bu özellik yok çünkü ana kamera aslında tele gibi bir şey olmuş odaklamıyor. Geniş açı kamera karıncalanmalı bir görüntü veriyor ve perspektif olarak makro çekimler için çok çirkin bombeli bir görüntüye sahip.
 
Aman bosuna yormussun kendini DxOMark'ta iPhone her zaman önde. Ha simdi derler oraya mı bakıyorsun. Onlarca testten sonra o liste oluşuyor ama bunlar oturduklari yerden her şeyi bilirler. Samsung telefon olarak güzel ama kamera olarak birçok eksiği var Samsung'un kamera yazılımı sorunlu. O yüzden ilk 10'a hiçbir telefonu kamera anlamında giremedi.
Sonuç ortada valla aynı dediğin gibi.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20240407_023655_Instagram.jpg
    Screenshot_20240407_023655_Instagram.jpg
    118,5 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_20240415_022001_Instagram.jpg
    Screenshot_20240415_022001_Instagram.jpg
    173,5 KB · Görüntüleme: 23
Dostlar en zengin insan bile iPhone kullanıyor. En zengin adam bile seninle aynı deneyimi yaşıyor. Konu basit 15 Pro aldım {70k verdim üzülüyorum]
 

Geri
Yukarı