Samsung 740n monitörden cızırtı sesi geliyor

Qetartxx

Hectopat
Katılım
4 Şubat 2020
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, kuzenimden aldığım ve yaklaşık 20 yaşında olan bir monitörden söz ediyorum. Monitörü yaklaşık 1 aydır ikinci monitör olarak kullanıyordum ve bir sorunu yoktu, tek fark ettiğim sorunu monitör çok uzun olmayan kullanımlarda bile aşırı ısınıyordu. Bugün de sanırım ipin ucu koptu. Monitörün ekranı kendi kendine gidip gelmeye başladı. Monitörü kapatıp güç kablosunu ve VGA kablosunu kontrol ettikten sonra tekrar başlattım. Bu sefer monitörden bir cızırtı sesi gelmeye başladı. İlk açtığım ve monitörün soğuk olduğu zamanlarda monitörde görüntü kaybı yaşamıyorum fakat 15-20 dakikanın ardından görüntü sürekli bir şekilde kesik kesik gelmeye başlıyor. Bu cızırtı ve görüntü kesikliğinin kaynağı nedir? 2. el yeni bir monitör mü almak daha mantıklı yoksa yaptırmak mı? Yol gösterip yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi sosyaller.

Monitör: Samsung 740n (arka kısımda model no olarak o yazıyordu)

Ekran kartı: Axle RX 6600
 
Sadece bir tahmin ama güç devresi kartı arızası olabilir, genelde hep buradan çıkar arıza. Tamir edilir ya ama işte öyle bir durumda ki ekonomi tamiri kendi fiyatı kadar tutabilir.
 
Sadece bir tahmin ama güç devresi kartı arızası olabilir, genelde hep buradan çıkar arıza. Tamir edilir ya ama işte öyle bir durumda ki ekonomi tamiri kendi fiyatı kadar tutabilir.
anladım hocam. En mantıklısı satıp yenisini almak olucaktır o zaman. Tabii satılırsa
 
Hocam orasını bilmiyorum isterseniz içini bir açın veya görüntü gidiyorsa kablolara bakın.
kabloları kontrol ettim karış karış çıkarttım taktım fakat yok sorun devam ediyor. İçini açma mevzusunu düşündüm fakat elektronik aksamların mekaniğinden pek anlayan birisi değilim. Sorunu çözmeyi bırakın tespit bile edemeyebilirim. Belli bi süre bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Farklı birşey olmazsa bi elektrikçiye ya da bilgisayarcıya gösteririm.
 

Geri
Yukarı