Samsung NX 3000 alınır mı?

Katılım
20 Mart 2022
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, hobi amaçlı fotoğrafçılığa başlamayı düşünüyorum. Sarı sitede Samsung NX3000 sadece body satan bir ilan buldum, 1600 TL sizce lenssiz bu fiyata alınır mı? Eğer alırsam, lensini nerede bulabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır hocam kendizini geliştirmek için baya uygun bir makine ben zamanında NX1000 ve NX300 kullanmıştım ve gayet mutluydum ama şu konu hakkında bir fikir vereyim sizlere NX1000'den sonra ki makinelerde genellikle bir çamur görüntü sorunu var bunu ortalama bir monitörlü ekranda görebilirsiniz, bunu nasıl fark ederim diyorsanız internetten bir makine ile çekilmiş RAW görüntü ile kendi makinenizin RAW görüntüsünü karşılaştırın farkı anlarsınız. Keskinliğin ve netliğin sensör tarafından pek iyi sağlanmadığını göreceksiniz belki NX3000 ile bunu düzeltmiş olabilirler kesin konuşmamak lazım yine de ayrıca lensi NX Mount diye geçiyor sahibindende var ben sizlere NX 45mm 1.8 öneririm gayet iyi bir lens.
 
Son düzenleme:
Alınır hocam kendizini geliştirmek için bayağı uygun bir makine ben zamanında NX1000 ve NX300 kullanmıştım ve gayet mutluydum ama şu konu hakkında bir fikir vereyim sizlere NX1000'den sonra ki makinelerde genellikle bir çamur görüntü sorunu var bunu ortalama bir monitörlü ekranda görebilirsiniz, bunu nasıl fark ederim diyorsanız internetten bir makine ile çekilmiş RAW görüntü ile kendi makinenizin RAW görüntüsünü karşılaştırın farkı anlarsınız. Keskinliğin ve netliğin sensör tarafından pek iyi sağlanmadığını göreceksiniz belki NX3000 ile bunu düzeltmiş olabilirler kesin konuşmamak lazım yine de ayrıca lensi nx Mount diye geçiyor sahibindende var ben sizlere nx 45mm 1.8 öneririm gayet iyi bir lens.

Öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, satın aldığım arkadaşın elinde 16-50mm ve 30mm lensler vardı bende 16-50mm olanı tercih ettim. Söylediğiniz çamurlanma olayına da en kısa zamanda dikkat edeceğim. Makine geldiğinde kontrol etmem gereken neler var rica etsem bilgi verir misiniz?
 
Öncelikle değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim, satın aldığım arkadaşın elinde 16-50mm ve 30mm lensler vardı bende 16-50mm olanı tercih ettim. Söylediğiniz çamurlanma olayına da en kısa zamanda dikkat edeceğim. Makine geldiğinde kontrol etmem gereken neler var rica etsem bilgi verir misiniz?

Öncelikle çamur görüntü olayı tamamen Samsung'un kendi hatası öyle bir sorun olursa boşuna iade etmek ile uğraşmayın, onun dışında dikkat etmeniz gerekenler klas kozmetik sorunları var mı diye bir bakın çizik olur kırık olur çatlak olur bu tarz şeyler sizin için sorun değilse aldırış etmeyin, sensöre iyice bir dikkat edin lensi veya kapağı çıkarıp ortalama bir ışıklı ve temiz ortamda sensörü yaklaşıp gözünüzle inceleyin eğer çizik var ise iade edin ayrıca toz var mı diye de bir bakın sensörde fazla toz var ise ellemeyin yakınınızda uzman biri var ise verin ona temizlesin eğer kendiniz yapabilirseniz internetten bir kit alıp videoları izleyip dikkatlice yapın el alışkanlığı gerektiren bir olay ufak bir hareket ile sensörden olabilirsiniz ben 2000D kullanırken sensörü çizdiğimi biliyorum :), perdeyi kontrol edin öncelikle bazı insanlar perdelerin aynasız makinede bir önemi yoktur kavramı kullanırlar bu artık klişe olmuş bir yalan bu perdelerin DSLR ve aynasızlar için can eder bir önemi var perdede hasar var mı diye bakın fotoğraf çekin 2-3 tane sesinde çekiminde bir sorun yoksa hep aynı geliyorsa bu konuda şüpheniz olmasın ek olarak makineni kaç çekim olduğuna bir bakın bunu anlamak için YouTube'a bakabilirsiniz Samsung makineler için özel developer ekranı vardı NX300 de ben öyle bakıyordum shutter sayısına son olarak kapağı kapatıp fotoğraf çekin birini çok pozlayın birini aşırı az pozlayın yani 30s ve 1/4000 gibi düşünün ardından bunları bilgisayarınıza atıp inceleyin ölü piksel veya sensörde ısınma gibi sorunlar var mı diye bir bakın sensör ısınması piksellerin garip garip renk değiştirmeleri ile belli olur.
 
Bodynin shutter miktarı satıcının dediğine göre, 5000 civarında, dediklerinizi tek tek not ettim. Çok teşekkür ederim tekrardan, umarım sorun çıkmaz.
 
Bodynin shutter miktarı satıcının dediğine göre, 5000 civarında, dediklerinizi tek tek not ettim. Çok teşekkür ederim tekrardan, umarım sorun çıkmaz.

Rica ederim shutter 5000 civarı ise çok iyi neredeyse hiç kullanılmamış ama yine de developer menüden kontrol etmekte fayda var, makine geldikten sonra fotoğrafları çekip inceledikten sonra bir şey anlamazsanız eğer benimle tekrar iletişime geçin bu konu üzerinden bir de ben inceler size yardımcı olurum, cihazınız hayırlı olsun şimdiden.
 
Bu video ile menüye erişim sağlayabilirsiniz hocam ama NX3000 ile uyumlu mu bilmiyorum bir deneyip bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı