Savaş için kışkırtıldık mı?

@Bir Matmazel F-16 Blok 70 konusunda hala oyalanıyor gibiyiz küçük devletçik İsraille ortaklıkları bambaşka terör örgütlerine açılan kapı benim ortaklık çıkarıma ve ilkelerime uyuşmuyor mesela sen arkadaşının kuyusunu kazmazsın aynı hava sistemini Hindistan aldı sesini çıkaran olmadı biz S400 le F35 ten çıkarıldık daha bir sürü şey ABDnin Türkiye karşıtı politikasından dolayı mıdır ilişkiler hiç iyi sayılmaz benim görüşüm bu şekilde Biden tam da örnek isim belki bazı değişiklikler ezberleri bozabilir yorumun için teşekkürler.
 
Söz konusu Türkiye olunca tüm Avrupa devletleri hep birlikte karşı oluyor. Dünya medeniyetin en önemli yerlerinden birisinde yaşıyoruz.
Yunanistan S300 aldı neden sesleri çıkmıyor? Konuşacak çok şey var ama neyse...
 
Bu cümle her şeyin cevabını hazırlıyor. Ortaklık, dostluk, kardeşlik değildir. Ülkeler her zaman kendi çıkarları için hareket ederler ve pragmatistirler. Senin için Amerika'nın bu hareketi satıcılık, kalleşliktir ancak bir Amerikan vatandaşı için ya da Amerikalı diplomatlar için başarıdır. Bütün mesele bu. Uluslararası İlişkilerde dış gözle olaya bakarsan empati yaparsan kaybedersin. Son yıllarda bizim ülkemizin en büyük problemi bu zaten. Fazla duygusal, fazla empatik yaklaşıyoruz çıkarımızı, realiteyi atlıyoruz.
Amerika şeytanın vücut bulmuş halidir Ortadoğu'ya Saddam bahanesi ile girdi o günden beri ABD heryerde Trump sadece askeri çekti ama emperyalizm devam sadece askeri kolu olmadan devam devletlerin amacı budur olası savaşta biz malesef ki tarafsız kalmicaz büyük ihtimalle Rusya Çin İran yanında yer alıcaz ama Ruslarda müttefikimiz değil Tarihe bakarsan Osmanlı'nın içinden geçen hep İngilizler olarak gösterilse de aslında Ruslardır Sırbistan Bulgaristan Karadağ bugün Rusya sayesinde bağımsız oldular aynı şekilde Ermenistan da Ruslar yüzünden var

Söz konusu Türkiye olunca tüm Avrupa devletleri hep birlikte karşı oluyor. Dünya medeniyetin en önemli yerlerinden birisinde yaşıyoruz.
Yunanistan S300 aldı neden sesleri çıkmıyor? Konuşacak çok şey var ama neyse...
Yunanistan Çünkü AB ye bağlı hem para olarak hem köken olarak ama biz öyle değiliz Yunanistan tek başına bir halt değil Avrupa'ya dönüyor yüzünü mecbur ama biz öyle olmadığımız için istemiyorlar AB de nüfus fazla demek söz sahibi olmak demek 85 milyon nüfus ile girersek AB ye en güçlü biz olucaz nerdeyse söz sahibi de olucaz bundan korkuyorlar
 
@okanerdogn1881
AB konusu son 20 yılın konusu değil. Her seçim döneminde siyasilerin 50 60 yıldır seçilelim gireceğiz deyip boşa çıkan bir söylem artık. Evet güçlü Türkiye istemezler.
Katılıyorum hep aynı bahane biz gircez etcez ancak biz alınmayiz hem güçlü olduğumuz için hemde Rusya ile ilişkilerimizin iyi olması yani kısaca o bahane üretip biz giricez bize oy verin diyenler boşa sallıyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı