Sistem geç kapanmaya başladı

KeremBerkeSert

Femtopat
Katılım
11 Ekim 2023
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni bir sistem topladım 4 ay önce fakat kasam ilk başta hızlı kapanıyordu. Şimdi ise ışıkları çok geç sönüyor. Kendini geç kapatıyor. Her kapattığımda PSU'yu da kapatıyorum. Bundan dolayı olabilir mi?
 
PSU'nun kendisi sorun olabilir, ancak anakart veya diğer bileşenlerle de ilgili bir sorun olabilir. Bazı anakartlar, bilgisayar kapatıldıktan sonra bir süre güç sağlamaya devam eder ve bu da ışıkların geç sönmesine neden olabilir. Ayrıca, BIOS ayarlarınızda da bir sorun olabilir. Bazı anakartlar, kapanma işlemi için belirli bir süre bekleyebilir ve bu süre ayarlanmamışsa veya yanlış ayarlanmışsa, bu da kapanma sürecini uzatabilir.
 
PSU'nun kendisi sorun olabilir, ancak anakart veya diğer bileşenlerle de ilgili bir sorun olabilir. Bazı anakartlar, bilgisayar kapatıldıktan sonra bir süre güç sağlamaya devam eder ve bu da ışıkların geç sönmesine neden olabilir? Ayrıca, BIOS ayarlarınızda da bir sorun olabilir. Bazı anakartlar, kapanma işlemi için belirli bir süre bekleyebilir ve bu süre ayarlanmamışsa veya yanlış ayarlanmışsa, bu da kapanma sürecini uzatabilir.

BIOS'a hiç girmedim ama başlarda hızlı kapanıyordu PSU Zalman marka 700 watt anakartim ASUS B650 M-K
 

Yeni konular

Geri
Yukarı