Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Eyes001

Kilopat
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
85
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sivil havacılık bölümü mezunu ne iş yapar, çalışma olanakları nelerdir, havacılığa ilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Üniversitede tercih edilebilecek bir bölüm mü ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lojistik bölümüyle benzer altyapısı olan bölümdür. Net bir bilgim yok ancak şu alıntı ile size destek vermek isterim:

"Başlı başına çok karmaşık bir örgütsel, operasyonel, çalışma ilişkilerine ve süreçlerine sahip olan, havacılık sektörüne teorik ve aynı zamanda stajlarla beraber pratik bir giriş yapılmasına imkan sağlayan bir bölümdür.

Muhtelif üniversitelerde lisans bölümleri olduğu gibi önlisans bölümleri de hatırı sayılır derecede yüksektir. Önlisansta ağırlıklı olarak handling / operation üzerine eğitim verilirken, lisansta ise daha kapsayıcı bir eğitim söz konusudur."
 
Son düzenleme:
Uçak ile ilgilenmeyi istiyorsanız uçak bakım motor, teknisyen veya uçak mühendisliği bölümleri tercih etmeniz lazım. Yok işleyiş ve düzen ile ilgili meslekler seçmek istiyorsanız sivil havacılık işletme bölümlerinden tercih etmeniz gerekli. Yani tam olarak istediğinizi önce belirlemeniz gerekli.
 
Daha çok uçaklarla uğraşmak istiyorsan Uçak Bakım Teknisyenliği veya Uçak Mühendisliği tercih et.
Bölümüm eşit ağırlık olduğu için bu bölümleri maalesef tercih edemiyorum, geriye sadece sayısal olmayan uçak teknolojisi bölümü kalıyor, bu bölüm nasıldır ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı